Boeings stora huvudvärk – ingen vill bli ny vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Boeings stora huvudvärk – ingen vill bli ny vd

Boeings

Flygplanstillverkaren Boeing står inför utmaningar i sin jakt på en ny VD som ska ersätta avgående David Calhoun. Enligt Wall Street Journal har flera kandidater, inklusive GE Aerospace-chefen Larry Culp, tackat nej till erbjudandet.

  • Flera kandidater har avböjt rollen som ny VD för Boeing.
  • Diskussioner pågår om tillfälliga lösningar, inklusive att Steven Mollenkopf kan ta över temporärt.
  • Nuvarande VD, David Calhoun, kvarstår till årsskiftet.

Enligt uppgifter från Wall Street Journal, har Boeing stött på hinder i sin strävan att hitta en ny ledare. Bland de som tackat nej till positionen märks Larry Culp, som är chef för GE Aerospace. Källor till tidningen indikerar att flera andra potentiella kandidater också har avböjt erbjudandet.

Överväger tillfälliga lösningar

Bland de olika alternativen som diskuterats internt på Boeing ingår möjligheten att den nya styrelseordföranden, Steven Mollenkopf, tar över som tillfällig VD. Mollenkopf har tidigare varit VD för Qualcomm och skulle kunna leda företaget under en övergångsperiod.

Calhoun kvar till årsskiftet

David Calhoun, som för närvarande är VD, kommer att sitta kvar fram till årsskiftet. Under den här tiden kommer Boeing att fortsätta sin sökning efter en permanent ersättare. Vi på Börskollen noterar att företaget är under stor press, vilket kan försvåra rekryteringsprocessen.

Press från flera håll

Utmaningarna för Boeing är inte begränsade till VD-sökningen. Företagets ledning förväntas idag vittna inför USA:s senat, där Calhoun kommer att ställas inför frågor om diverse problem, allt från visselblåsaranklagelser till kvalitetsbrister.

Denna situation sätter ytterligare press på Boeing att snabbt hitta en kapabel ledare som kan navigera företaget genom dessa turbulenta tider.

Börskollen om Boeing

Boeing är ett internationellt företag specialiserat på flygplanstillverkning. Företaget fokuserar på olika områden och erbjuder förutom reguljära och kommersiella flygplan även produkter för försvarsindustrin och rymdsektorn. Boeing designar och tillverkar jetflygplan, militärflygplan, satelliter samt missil- och lanseringssystem. Företaget grundades år 1916 och har sitt huvudkontor i Chicago, Illinois.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Boeing, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Boeing

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt