Bolaget som tar ett kliv uppåt efter starkt tredje kvartal
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Bolaget som tar ett kliv uppåt efter starkt tredje kvartal

Bolaget

Inwidos starka tredje kvartal har lett till en kraftig uppgång på börsen för dörr- och fönstertillverkaren. Fredrik Meuller, som nyligen utsågs till ny vd för företaget, har tidigare innehaft motsvarande position på Latourägda Nord-Lock Group. Trots oklara utsikter på kort sikt, förblir Affärsvärlden positiv till Inwido.

Med Fredrik Meuller vid rodret, har Inwidoaktien sett en uppgång på 13 procent vid skrivningens stund. Meuller, som tillträdde sitt nya uppdrag tidigare i veckan, har tidigare erfarenhet från en liknande position hos Nord-Lock Group, ett företag ägt av investmentbolaget Latour.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Positiva utsikter trots osäker framtid

Affärsvärlden uppger i en kommentar att de fortsätter att vara positiva till Inwido, trots att utsikterna för företaget på kort sikt kan vara något osäkra. Tidningen har tidigare gett köpråd för Inwidoaktien, så sent som den 19 september.

Denna uppgång på börsen är ett välkommet tecken för Inwido, som fortsätter att visa styrka trots den rådande osäkerheten på marknaden. Den nya ledningen under Fredrik Meuller ger hopp om en fortsatt stark utveckling för företaget.

Om Inwido

Inwido är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 13357st ägare på Avanza samt 2495st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Inwido är en tillverkare av smarta och miljöanpassade fönster och dörrar. Den största marknaden återfinns inom Norden och Europa där kunderna vanligtvis består av konsumenter, men även utav industrier och byggbolag. Inwidos varumärkesportfölj innefattar lokala varumärken i Norden, inkluderande bland annat Elitfönster, Diplomat, Hajom, SnickarPer och Outline. Bolagets huvudkontor är beläget i Malmö.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Inwido

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt