Borg kan efterträda Persson som LKABs ordförande
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Borg kan efterträda Persson som LKABs ordförande

Borg

Enligt källor inom branschen har den tidigare finansministern Anders Borg blivit utvald till styrelsen för gruvbolaget LKAB. Syftet med denna utnämning är att förbereda honom för att ta över ordförandeskapet när den nuvarande ordföranden Göran Persson avgår. Detta rapporteras av Dagens industri.

Anders Borg blev invald till LKAB:s styrelse under bolagsstämman i april i år. Hans ankomst till styrelsen sägs vara den första delen i regeringens strategi för att säkerställa en smidig övergång när den nuvarande ordföranden, Göran Persson, avgår. Persson, 74 år, har innehaft ordförandeskapet sedan 2017.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Styrelseval i LKAB

LKAB har ingen traditionell valberedning. Istället förbereds val av styrelseledamöter i enlighet med statens ägarpolicy. Koordineringen av detta arbete ligger på finansdepartementets bord. Anders Borgs inträde i styrelsen kan därmed ses som ett uttryck för regeringens vilja att säkerställa en stabil framtida ledning för det statligt ägda gruvbolaget.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.