Börsen får böter på 100 miljoner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Börsen får böter på 100 miljoner

Börsen

Stockholmsbörsen får böta 100 miljoner kronor. Finansinspektionen (FI) anser i en granskning att det har funnits brister som har lett till att misstänkt insiderhandel vare sig har upptäckts eller anmälts.

Stockholmsbörsen får böta 100 miljoner kronor. Finansinspektionen (FI) anser i en granskning att det har funnits brister som har lett till att misstänkt insiderhandel vare sig har upptäckts eller anmälts.

"Det handlar ytterst om förtroendet för finansmarknaden. Börsen har i de undersökta fallen inte genomfört någon närmare analys av handeln trots att det fanns omständigheter som motiverade en mer ingående granskning. Det visar på tydliga brister i börsens handelsövervakning", säger Daniel Barr, generaldirektör för Finansinspektionen, i ett pressmeddelande.

Stockholmsbörsen ska nu analysera beslutet, enligt vd Adam Kostyal.

"Nasdaq Stockholm tar den här frågan och Finansinspektionens beslut på stort allvar. Samtidigt som vi vidhåller vår position att vi hade adekvata förmågor för att identifiera insiderhandel kommer vi nu analysera beslutet i detalj och bedöma Finansinspektionens tolkning av våra skyldigheter och vad de betyder för vårt fortsatta arbete", skriver han i en kommentar.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt