Börslyft efter lägre jobbsiffra
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Börslyft efter lägre jobbsiffra

Börslyft

Sysselsättningen i USA bromsar in. Det ökar chansen för räntesänkningar, vilket fick aktiebörserna att stiga. Sysselsättningen i USA ökade med 175 000 jobb i april, enligt nya siffror från arbetsmarknadsdepartementet.

Sysselsättningen i USA ökade med 175 000 jobb i april, enligt nya siffror från arbetsmarknadsdepartementet. Det var mindre än analytikernas förväntningar som låg på 240 000 nya jobb utanför jordbrukssektorn. I mars tillkom 315 000 nya jobb enligt något uppreviderade siffror.

Samtidigt steg arbetslösheten till 3,9 procent, från 3,8 procent, vilket kan jämföras med prognosen på 3,8 procent. Timlönerna ökade med 3,9 procent på årsbasis. Det var lägre än månaden innan och även lägre än marknadens förväntningar.

Siffrorna är goda nyheter för finansmarknaderna. En något långsammare aktivitet i den amerikanska ekonomin ökar chanserna för en räntesänkning. Prissättningen på räntemarknaden har nu tidigarelagt en första sänkning från den amerikanska centralbanken Fed till september, från november, skriver Bloomberg. Å andra sidan var det inte så länge sen som räntespekulanterna trodde på en sänkning redan i vår.

Om Fed sänker räntan bättrar det även på utsikterna för att den svenska Riksbanken kan sänka styrräntan mer än annars. Med en mindre räntedifferens till USA bättras utsikterna för den svenska kronan, som följdriktigt direkt stärktes med 4-5 öre mot dollarn.

Jobbsiffran får bland annat Stockholmsbörsen att lyfta till dagshögsta. OMXS-index är på eftermiddagen upp en procent i spåren av att marknadsräntorna faller tydligt.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt