"Börsmysterium": Klokt att sälja högt värderade investmentbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

"Börsmysterium": Klokt att sälja högt värderade investmentbolaget

Börsmysterium

Dagens Industri pekade ut investmentbolaget Öresund som en underpresterare för ett år sedan och det visade sig stämma. Med en historisk nedgång på 7 procent och en fortsatt svag substansvärdestillväxt, är bolagets höga värdering på börsen ett mysterium, enligt DI.

  • Öresund har underpresterat mot börsen i ett antal år.
  • Enligt Dagens Industri är bolagets höga värdering på börsen oförståelig.

DI:s säljråd på Öresund för ett år sedan har visat sig vara korrekt. Tidningen påpekade att det inte fanns tillräckliga skäl att betala en sexårig högsta premie för ett företag som konsekvent underpresterat mot SIXRX-börsen. Öresunds aktiepris har fortsatt att sjunka med en nedgång på 7 procent, även efter att utdelningen räknats in, samtidigt som SIXRX-börsen steg med 15 procent.

En svag substansvärdestillväxt

Fem år i rad har Öresund nu levererat en sämre substansvärdestillväxt än börsen. Denna konsekventa underprestation kan vara en av anledningarna till att investerare har tvekat att satsa på bolaget.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Börsmysteriet Öresund

Det faktum att Öresund fortfarande handlas till en premie på ungefär 7 procent, trots sin svaga prestation, beskrivs av DI som ett "börsmysterium". På Börskollen fortsätter vi att följa utvecklingen för Öresund och andra aktier för att hålla våra läsare uppdaterade.

Börskollen om Öresund

Öresund är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ORES på Mid Cap. Öresund verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 11730 st ägare hos Avanza samt 2417 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Öresund är ett investmentbolag. Visionen är att vara en aktiv, långsiktig och förvaltande aktör på den nordiska marknaden. Majoriteten av investeringarna innefattar ett flertal olika branscher, från fordons- och tillverkningsindustrin, till media- och spelbranschen. Dagens Öresund etablerades under 1961 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Öresund, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Öresund

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Öresund

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt