Bråttom att deklarera för att få pengar i april
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Bråttom

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Rekordmånga deklarerade redan det första dygnet det var möjligt att göra det, den 19 mars.

För de 4,8 miljoner människor som i nuläget kan godkänna sin deklaration, och få pengar tillbaka om de inte gör några ändringar eller tillägg, ligger den sammanlagda skatteåterbäringen på drygt 47 miljarder kronor.

– Det är sex miljarder mer än föregående år så det är ju markant mycket mer pengar. Det har att göra med ränteläget att återbäringen i år är större, säger Åsa Ekström, samordnare på Skatteverket.

När deadline nu närmar sig för att få skattepengar i april, märks det att människor lägger i en extra växel för att godkänna sin deklaration. Efter den första veckan hade det inkommit över 3,3 miljoner deklarationer till Skatteverket. Det är en ökning på drygt 800 000 jämfört med samma period i fjol. Det är även en ökning på flera hundra tusen sedan 2022.

– Vi tror att det tuffare ekonomiska läget i samhället bidrar till det här ökade intresset för att deklarera i god tid, säger Åsa Ekström.

Sista dagen för den som vill ha sin skatteåterbäring i april, har veckan efter påsk, den 3 april att hålla koll på. Då behöver man ha godkänt deklarationen digitalt utan att ha ändrat eller lagt till uppgifter. Pengarna förväntas sedan komma in på kontot mellan 9-12 april.

Sista dagen att deklarera är 2 maj.

Källa: Linnea Gustafsson/TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt