Bud på bostadsutvecklaren Besqab – med en rejäl premie
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bud på bostadsutvecklaren Besqab – med en rejäl premie

Bud

Aros Bostadsutveckling lägger ett aktiebud på bostadsutvecklaren Besqab, med en initial premie på 44 procent enligt Affärsvärldens uppköpsguide. Besqab-aktien handlas för närvarande till en rabatt på 11-12 procent mot dagsvärdet av aktieerbjudandet, vilket tyder på en osäkerhet kring värdet på Aros-aktierna.

  • Aros Bostadsutveckling lägger ett aktiebud på Besqab.
  • Initial premie på 44 procent.
  • Besqab-aktien handlas till en rabatt mot dagsvärdet av aktieerbjudandet.

Affärens status

Affärsvärlden kommenterar att affären verkar vara i hamn, trots den osäkerhet som omger Aros-aktiens värde. Detta speglas i hur Besqab-aktien för närvarande handlas till en rabatt jämfört med det värde som erbjuds i Aros aktiebud.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Osäkerhet kring Aros-aktiens värde

Det finns en osäkerhet kring värdet på Aros-aktierna, vilket är anledningen till varför Besqab-aktien handlas till en rabatt mot dagsvärdet av aktieerbjudandet. Detta kan dock komma att ändras när fler detaljer kring affären blir offentliga.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Aros Bostadsutveckling

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Aros Bostadsutveckling

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.