Byggbolaget Serneke har svårt att betala i tid – hos kronofogden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Privatekonomi

Byggbolaget Serneke har svårt att betala i tid – hos kronofogden

Byggbolaget

Byggbolaget Serneke, ägt av Doxa, har hamnat på efterkälken med betalningar och har nu cirka 40 aktiva betalningsförelägganden hos Kronofogden. Detta har lett till frustration bland företagare som har svårt att få sina fakturor betalda.

  • Serneke har omkring 40 aktiva betalningsförelägganden hos Kronofogden.
  • Företagare vittnar om svårigheter att få betalningar från Serneke.
  • Serneke erkänner problemen men betonar att alla leverantörer till slut får betalt.

Företagare drabbas av sena betalningar

Flera företagare som Dagens industri har talat med beskriver att det är besvärligt att få betalt från Serneke. Många fakturor hamnar hos Kronofogden, vilket skapar en osäkerhet och ekonomisk press på de drabbade företagen. En företagare säger, "De har alltid haft sämst betalningsvillkor. Det får man väl stå ut med så länge man får betalt. Men sista året har det varit ett problem och det gäller inte bara mig, det gäller alla."

Över 500 ärenden hos Kronofogden

Under perioden 2022 till 2023 har 564 ärenden rörande Serneke inkommit till Kronofogden. I januari i år fanns mer än 50 öppna ansökningar, och för närvarande ligger 43 ärenden fortfarande öppna. Detta indikerar ett pågående problem med företagets betalningsförmåga.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Serneke svarar

Serneke är medvetna om problemet och uttrycker sin beklagan över situationen. Johan Live, kommunikationschef för Serneke Sverige, säger: "Det är så att vi är sena med vissa betalningar, men vi betalar alla våra leverantörer även om alla inte får betalt i tid. Vi betalar även räntor och annat, så vi gör rätt för oss."

Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant och kommer att fortsätta rapportera om Sernekes betalningssituation och dess påverkan på leverantörer och marknaden.

Börskollen om Doxa

Doxa är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern DOXA på First North. Doxa verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 6510 st ägare hos Avanza samt 929 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Doxa är ett företag som specialiserar sig på både fastighetsinvesteringar och dentalprodukter. Företaget fokuserar särskilt på biokeramiska produkter för tandvård, inklusive dentalcement och helkeramiska konstruktioner baserade på aluminiumoxid eller zirkoniumdioxid. Förutom sin kärnverksamhet bedriver Doxa även en investeringsverksamhet som riktar sig mot att köpa noterade och onoterade fastighetsbolag. Företagets kunder finns huvudsakligen i Norden. Doxa grundades år 1987 och har sitt huvudkontor i Uppsala.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Doxa, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Doxa

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Doxa

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt