Byggsektorn anar ljuset i tunneln
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Byggsektorn anar ljuset i tunneln

Byggsektorn

Från beckmörkt till något ljusare. Branschorganisationen Byggföretagen målar i en ny prognos upp en aningen mer positiv framtidssyn i spåren av väntade räntesänkningar. "Det är en liten ökning från en extremt låg nivå.

Från beckmörkt till något ljusare. Branschorganisationen Byggföretagen målar i en ny prognos upp en aningen mer positiv framtidssyn i spåren av väntade räntesänkningar.

"Det är en liten ökning från en extremt låg nivå. Bostadsbyggandet befinner sig i trappan mellan källaren och första våningen. Det är långt upp till taknocken", säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen, i ett pressmeddelande.

Byggandet av bostadsrätter ser ut att lyfta i år från en låg nivå. Men övrigt bostadsbyggande vänder upp först nästa år. För byggandet av lokaler och anläggningar är det något mindre dystert. Där bedöms investeringarna öka med fem procent mellan 2023 och 2025.

Sammantaget har det medfört att varslen i byggsektorn nått höga nivåer det senaste året. Antalet sysselsatta förväntas därmed minska med 4 000 personer, från 381 600 under 2023 till 377 600 under 2025, enligt branschorganisationen.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt