Carnegie: Apples nya ekosystem öppnar upp möjligheter för Truecaller
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Carnegie: Apples nya ekosystem öppnar upp möjligheter för Truecaller

Carnegie:

Carnegie bedömer att Apples beslut att öppna sitt ekosystem för tredjepartsutvecklare, såsom Truecaller, kan förbättra Live Caller ID på iOS. Detta kan leda till en rikare användarupplevelse för iPhone-användare.

  • Apples öppna ekosystem kan gynna Truecallers tjänster på iOS.
  • Truecaller har hittills haft begränsningar på iPhone jämfört med Android.
  • Carnegie ser positivt på Apples nya strategi och behåller sitt köpråd.

Apples nya ekosystem öppnar dörrar

Apples beslut att tillåta tredjepartsutvecklare att integrera sina tjänster djupare i iOS, som Truecaller, kan innebära stora förändringar. Carnegie menar att detta kommer att möjliggöra en förbättrad Live Caller ID-funktion på iOS-enheter, något som tidigare varit begränsat på grund av Apples slutna ekosystem.

Truecallers nuvarande utmaningar

Truecaller har haft en betydligt bättre användarupplevelse på Android jämfört med iOS. Begränsningarna på iPhone har lett till att över 90 procent av Truecallers användare finns på Android-plattformen. Den nuvarande lösningen för iPhone-användare har varit suboptimal, vilket har påverkat användarupplevelsen negativt.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Framtidsutsikter och marknadsreaktioner

Carnegie påpekar att Apples nya initiativ kan avlägsna många av de nuvarande begränsningarna och därmed förbättra Truecallers tjänster på iPhones avsevärt. Detta kan också lindra investerarnas oro för att Apple skulle lansera en konkurrerande tjänst till Truecaller.

Det är dock ännu oklart när dessa förändringar kommer att träda i kraft. Enligt mediarapporter förväntas iOS 18 lanseras inom de närmaste månaderna, men det är inte säkert att det öppna ekosystemet för utvecklare kommer att aktiveras samtidigt.

Carnegie behåller sitt köpråd på Truecaller med en riktkurs på 69 kronor. Vi på Börskollen noterar att Truecallers aktie föll med 7,5 procent till 34,66 kronor efter att storägarna Kleiner Perkins och Peak XV sålt 15 miljoner aktier till en rabatt om 7,9 procent.

Börskollen om Truecaller

Truecaller är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TRUE B på Large Cap. Truecaller verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 11330 st ägare hos Avanza samt 2634 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Truecaller är ett företag inom tekniksektorn. De erbjuder en plattform som hjälper användare att bekräfta telefonkontakter och blockera oönskade samtal. Deras kundbas inkluderar både företag och privatpersoner. Förutom sin kärnverksamhet tillhandahåller de även olika tilläggstjänster. Företaget är verksamt internationellt och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Truecaller, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Truecaller

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt