Caterpillar går bättre än väntat
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Caterpillar går bättre än väntat

Caterpillar

Den amerikanska byggmaskinstillverkaren Caterpillar redovisar ett oväntat starkt resultat för fjärde kvartalet 2023. Vinsten lyfte till 41 procent till 166 miljoner dollar.

Den amerikanska byggmaskinstillverkaren Caterpillar redovisar ett oväntat starkt resultat för fjärde kvartalet 2023.

Vinsten lyfte till 41 procent till 166 miljoner dollar. Per aktie och justerat för engångsposter blev det 5,23 dollar, vilket kan jämföras med snittprognosen bland analytiker på 4,73 dollar per aktie.

Ökat sug efter utrustning till projekt inom energi och transport bidrar till den positiva utvecklingen, enligt Caterpillar, som bland annat konkurrerar med svenska AB Volvos maskintillverkning.

Caterpillars omsättning under fjärde kvartalet lyfte med 16 procent till 841 miljoner dollar.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Caterpillar

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Caterpillar

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.