Kända tech-förvaltaren: Här är nästa AI-raket
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kända tech-förvaltaren: Här är nästa AI-raket

Kända

Ark Invests VD, Cathie Wood, har i en intervju med Dagens industri identifierat Ui Path som den nästa stora aktören inom artificiell intelligens (AI). Bolaget, som fokuserar på robotisering och automatisering av processer, har nyligen upplevt en betydande kursrusning. Wood anser att Ui Path har de egenskaper som är viktiga för mjukvaru- och AI-företag.

Ark Invests investeringar inom AI

Ui Path är ett företag som specialiserar sig på robotisering och automatisering av processer, och Wood framhåller att bolagets arbete är i linje med vad Ark Invest värderar högt inom AI. Bolagets aktie upplevde nyligen en stark uppgång, vilket tyder på att marknaden också ser potential i Ui Path.

Wood avslöjade också att Ark Invest har gjort investeringar i det svenska företaget Spotify. Hon poängterar också att de anser att elbilstillverkaren Tesla är undervärderad.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Tesla - en unik AI-satsning

Wood har tidigare satt en riktkurs på 2 000 dollar för Tesla. Hon ser Tesla som en unik satsning inom AI, mycket tack vare den omfattande mängd data som företagets bilar samlar in. "Det utbildar bolagets AI-modeller på världens vägar", säger Wood, vilket understryker Teslas starka position inom AI-sektorn.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Spotify

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.