Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ChatFoto: Kollage. Wikimedia commons, CC BY 2.0

Chat GPT-bolagets VD Sam Altman sparkas

Sam Altman, VD för Open AI och skapare av AI-tjänsten Chat GPT, har tvingats att avgå från sin position. Styrelsen för Open AI uttrycker att de inte längre har förtroende för Altmans förmåga att leda organisationen, utan går inte in på detaljer kring beslutet. Händelsen har skapat rubriker i Silicon Valley och lämnar frågor obesvarade.

Styrelsens uttalande tyder på att Altmans brist på uppriktighet i sin kommunikation kan vara en orsak till hans avsked. Trots detta har Open AI avstått från att ge ytterligare detaljer kring Altmans avgång och vilka specifika omständigheter som har lett till detta beslut.

Ny tillfällig VD och avgång av styrelseordförande

Följande Altmans avsked, har Mira Murati utsetts till tillfällig VD för Open AI. Murati har tidigare tjänstgjort som teknikchef i organisationen. Samtidigt meddelade bolaget att styrelseordföranden och medgrundaren Greg Brockman skulle stiga åt sidan, men att han skulle stanna kvar inom företaget. Dock ändrades detta senare när Brockman själv meddelade på sociala medier att han skulle avgå baserat på de senaste händelserna.

Detta rapporterar gp.se om.

Altmans betydelse för Open AI och kontroverserna

Sam Altman har varit en framträdande figur inom Open AI sedan dess grundande som ett icke-vinstdrivande forskningslaboratorium 2015. Med lanseringen av AI-tjänsten Chat GPT blev Altman ansiktet utåt för företagets AI-initiativ. Han har deltagit i globala diskussioner om AI-teknologi och vunnit många anhängare runt om i världen.

Trots detta har han också mött kritik för hans syn på riskerna med AI-produkter. Federal Trade Commission, USA:s motsvarighet till Konkurrensverket och Konsumentverket, har inlett en utredning om Open AI. Utredningen syftar till att undersöka om företaget har begått överträdelser av lagar rörande offentlig data och spridning av falsk information genom Chat GPT.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.