Kungen av memestocks tar position i nytt bolag – aktien rusar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Kungen av memestocks tar position i nytt bolag – aktien rusar

Kungen

Chewy, som säljer djurprodukter online, ser en betydande uppgång i aktiekursen efter att Keith Gill, även känd som Roaring Kitty, offentliggjort sitt innehav i bolaget. Gills investering har fått Chewy-aktien att rusa med 20 procent i förhandeln.

  • Keith Gill kontrollerar nu 6,6 procent av Chewy.
  • Chewys aktiekurs steg med 20 procent efter nyheten.
  • Gamestop faller med 6,5 procent i förhandeln.

Enligt CNBC har Keith Gill, som tidigare skapade rubriker med sin investering i Gamestop, nu tagit en betydande position i Chewy. Dokument som lämnats in till SEC visar att Gill kontrollerar 6,6 procent av företaget, vilket motsvarar ett värde på över 245 miljoner dollar, eller cirka 2,6 miljarder kronor, baserat på fredagens stängningskurs.

Signalerade intresset via sociala medier

Gills intresse för Chewy var inte helt oväntat då han i förra veckan publicerade en bild på X (tidigare Twitter) med en hund som liknade Chewys logo. Detta inlägg fick Chewy-aktien att stiga med så mycket som 34 procent under torsdagen. Gills investering har nu officiellt bekräftats, vilket ytterligare driver upp aktiekursen.

Gamestop påverkas negativt

Keith Gill är sedan tidigare känd för sin roll i att återuppliva meme-aktien Gamestop. Han var en stark förespråkare av Gamestop-aktien under den mest intensiva perioden av meme-hysterin 2021. Den senaste nyheten om hans investering i Chewy har dock haft en negativ effekt på Gamestop-aktien, som faller med 6,5 procent i förhandeln på måndagen. CNBC spekulerar i att detta kan bero på att Gill behövt sälja av delar av sitt Gamestop-innehav för att finansiera sin nya investering i Chewy.

Vi på Börskollen följer noggrant utvecklingen kring dessa investeringar och deras inverkan på marknaden. Gills drag visar på den fortsatt starka påverkan som kända investerare har på aktiemarknaden.

Börskollen om GameStop

GameStop är ett företag som utvecklar spel och säljer spel och underhållningsprodukter både i sina fysiska butiker och online. De erbjuder ett sortiment av nya och begagnade videospelkonsoler, tillbehör och spel, både i fysiska och digitala format, på en global marknad. Företaget säljer även vinylfigurer, samlarobjekt och brädspel till sina kunder. Varumärken som tillhör företaget inkluderar GameStop, EB Games och Micromania. Företaget grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Grapevine, Texas.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om GameStop, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Chewy Inc

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt