Cinis Fertilizers vd i rättstvist med tidigare affärspartner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Cinis Fertilizers vd i rättstvist med tidigare affärspartner

Cinis

Jakob Liedberg, vd för konstgödselbolaget Cinis Fertilizer, är inblandad i en privat civilrättslig tvist med en tidigare affärspartner. Tvisten, som går tillbaka till händelser före bolagets notering på First North, innefattar en stämning på 550 miljoner kronor.

  • Tvisten går tillbaka till tiden före bolagets notering på First North.
  • Stämningen på 550 miljoner kronor lämnades in i december 2022.
  • Cinis Fertilizer är inte part i tvisten.

Jakob Liedberg, som är vd för konstgödselbolaget Cinis Fertilizer, befinner sig i en privat civilrättslig tvist med en tidigare affärspartner. Konflikten går tillbaka till händelser som inträffade ett par år före bolagets notering på First North.

Bakgrund till konflikten

Tvisten involverar en av Cinis Fertilizers medgrundare, som tidigare ägde 40 procent av bolaget. Den tidigare affärspartnern sålde sin andel till Liedberg för 140 000 kronor. Nu stäms Liedberg på en femtedel av Cinis Fertilizers samtliga aktier, vilket motsvarar ett värde på 550 miljoner kronor.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Stämning och bolagets ställning

Stämningen lämnades in till Stockholm tingsrätt i december 2022. Liedberg har bemött anklagelserna om bedrägeri med orden: "Det är inte sant", i en kommentar till Affärsvärlden. Cinis Fertilizer har i ett pressmeddelande betonat att bolaget inte är en part i den pågående tvisten.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant och kommer att rapportera vidare om hur tvisten mellan Jakob Liedberg och den tidigare affärspartnern utvecklas. Detta är en situation som kan ha betydande konsekvenser för bolaget och dess aktieägare.

Börskollen om Cinis Fertilizer

Cinis Fertilizer är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CINIS på First North. Cinis Fertilizer verkar inom sektorn Material och aktien har 2644 st ägare hos Avanza samt 412 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Cinis Fertilizer har en affärsidé som går ut på att tillverka mineralgödsel, specifikt kaliumsulfat (SOP), genom att återvinna industriavfall från både massa- och pappersindustrin samt produktionen av elbilsbatterier. Företaget opererar huvudsakligen i Norden och har sitt huvudkontor beläget i Örnsköldsvik.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Cinis Fertilizer, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cinis Fertilizer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Cinis Fertilizer

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt