Coreweave emitterar obligationer för 7,5 miljarder dollar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Coreweave emitterar obligationer för 7,5 miljarder dollar

Coreweave

Den Nvidia-backade molnservicestartupen Coreweave har nyligen emitterat obligationer till ett värde av 7,5 miljarder dollar, motsvarande cirka 80,6 miljarder kronor. Bland investerarna finns stora aktörer som Blackstone, Carlyle Group och Blackrock. Det nya kapitalet kommer främst att användas för att köpa AI-chip och annan relaterad utrustning.

  • Coreweave har emitterat obligationer för 7,5 miljarder dollar.
  • Kapitalet ska användas för att köpa AI-chip och servrar.
  • Stora investerare som Blackstone och Blackrock deltog i emissionen.

Stora investeringar i AI-teknologi

Coreweave, som har stöd från Nvidia, har säkrat 7,5 miljarder dollar genom en ny obligationsemission. Enligt bolagets vd Michael Intrator kommer en stor del av detta kapital att allokeras till inköp av AI-chip och tillhörande utrustning som servrar och nätverksutrustning.

Investeringar från välkända aktörer

Flera framstående investeringsbolag deltog i obligationsemissionen, däribland Blackstone, Carlyle Group och Blackrock. Dessa investeringar visar på ett starkt förtroende för Coreweave och dess framtida möjligheter inom moln- och AI-sektorn.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Fortsatt tillväxt

Obligationsemissionen följer på en tidigare kapitalanskaffning som ägde rum för några veckor sedan, där Coreweave tog in 1,1 miljarder dollar. Denna runda värderade bolaget till 16 miljarder dollar, vilket är en betydande ökning jämfört med december då företaget var värderat till 7 miljarder dollar efter att ha sålt en minoritetspost.

På Börskollen ser vi hur Coreweave fortsätter att attrahera kapital och stärka sin position på marknaden. Den senaste obligationsemissionen understryker bolagets ambition att driva innovation och expansion inom AI och molntjänster.

Börskollen om Nvidia

Nvidia är ett teknikbolag. Bolaget är specialiserade inom visuell datorteknik och erbjuder ett flertal produkter som berör grafikkort, grafikbehandlingsenheter (GPU) och artificiell intelligens (AI). Produkterna används huvudsakligen inom spelindustrin och vidaresäljs under ett flertal olika varumärken, där det mer kända inkluderar Titan. Bolaget grundades 1993 och har sitt huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nvidia, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nvidia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt