Creaspac jobbar mot klockan för att hitta förvärvsobjekt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Creaspac jobbar mot klockan för att hitta förvärvsobjekt

Creaspac

Spac-bolaget Creaspac har endast två veckor på sig att finna ett förvärvsobjekt, annars hotar avveckling. Styrelseordförande Sven Hagströmer uppger att de arbetar intensivt med att hitta rätt bolag. Om ingen affär genomförs, kommer ett inlösenförfarande att inledas där pengarna återgår till aktieägarna.

  • Creaspac har två veckor kvar att hitta ett förvärvsobjekt.
  • Vid misslyckande avvecklas bolaget och pengar återgår till ägarna.
  • Högre prisförväntningar har försvårat tidigare förvärv.

Spac-bolaget Creaspac står inför en kritisk period med endast två veckor kvar att hitta ett lämpligt förvärvsobjekt. Om bolaget misslyckas kommer verksamheten att avvecklas och kapitalet återbetalas till aktieägarna.

Intensivt arbete och hinder

Styrelseordförande Sven Hagströmer berättar för Di TV att de arbetar hårt för att lyckas med uppdraget. Han säger: “Vi jobbar och sliter med det här rätt ordentligt”. Om en affär inte sker, kommer Creaspac att gå in i ett inlösenförfarande där pengarna går tillbaka till ägarna.

Trots den pressade situationen noterar Hagströmer att Creaspac för närvarande går med vinst, om än endast på grund av ränteintäkter: “Nu går dessutom bolaget med vinst bara på räntorna”.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Tre års sökande

Under de senaste tre åren har Creaspac sökt efter ett förvärvsobjekt utan att nå framgång. Enligt Hagströmer har priset ofta varit en avgörande faktor. “Att hitta är ganska lätt men sen så gäller det att hitta ett pris. Många av de här bolagen som vi tittade och till och med bjöd på tyckte att vi var för snåla. Så de gick in på börsen i stället”, förklarar han.

Vi på Börskollen kommer att följa utvecklingen noga och rapportera om Creaspac lyckas hitta ett förvärvsobjekt inom den givna tidsramen eller om ett inlösenförfarande blir nödvändigt.

Börskollen om Creaspac

Creaspac är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CPAC SPAC på Mid Cap. Creaspac verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 9521 st ägare hos Avanza samt 940 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Creaspac är ett svenskt företag specialiserat på företagsförvärv, känt som ett Special Purpose Acquisition Company (SPAC), grundat av Creades i mars 2021. Målet med Creaspac är att samla in kapital genom att gå börsen via Nasdaq Stockholm och inom 36 månader därefter köpa upp ett privatägt bolag, som då blir noterat genom Creaspac.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Creaspac, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Creades

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Creades

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt