CTEK: Värd en chansning för den riskbenägne?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CTEK: Värd en chansning för den riskbenägne?

CTEK:

Enligt Dagens industri kan CTEK, ett företag som utvecklar batteriladdare och som stöds av investmentbolaget Latour, vara en intressant chans för de som är beredda att ta en risk. Trots att CTEKs aktiepris har sjunkit med 90 procent sedan förra årets topp, uttrycker Latours vd Johan Hjertonsson fortfarande förtroende för bolagets framtidsutsikter.

Latour står fast vid sin tro på CTEK

I en intervju med Dagens industri förklarade Johan Hjertonsson att Latour har för avsikt att fullfölja sitt engagemang i CTEK. Trots att CTEKs aktie har fortsatt att minska, med en nedgång på 40 procent sedan intervjun, uttryckte han sin övertygelse om att det "kommer att bli bra på lång sikt". Hjertonsson betonade att Latour kommer att "ta sitt ansvar", vilket tyder på att investmentbolaget inte har för avsikt att dra sig tillbaka från CTEK i dagsläget.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

CTEK - en möjlighet för risktagare

Dagens industri drog slutsatsen att den riskbenägna investeraren "blundar och köper en chanspost" i CTEK. Detta antyder att trots den betydande nedgången i aktiepriset, kan det vara en möjlighet för investerare som är villiga att ta en risk och som tror på bolagets framtida potential.

Om CTEK

CTEK är en leverantör av batteriladdare. Bolaget levererar laddare och till­behör för elfordonsladdning. Kunderna består utav fordonstillverkare, fordonsverkstäder, distributörer, återförsäljare, parkeringsplatser, laddoperatörer, fastighets­ägare och privatpersoner. Bolaget är verksamma på en global nivå. CTEK grundades 1997 och har sitt huvudkontor i Vikmanshyttan.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien CTEK

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt