Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CTEK:Foto: Pressbild CTEK

CTEK: Värd en chansning för den riskbenägne?

Enligt Dagens industri kan CTEK, ett företag som utvecklar batteriladdare och som stöds av investmentbolaget Latour, vara en intressant chans för de som är beredda att ta en risk. Trots att CTEKs aktiepris har sjunkit med 90 procent sedan förra årets topp, uttrycker Latours vd Johan Hjertonsson fortfarande förtroende för bolagets framtidsutsikter.

Latour står fast vid sin tro på CTEK

I en intervju med Dagens industri förklarade Johan Hjertonsson att Latour har för avsikt att fullfölja sitt engagemang i CTEK. Trots att CTEKs aktie har fortsatt att minska, med en nedgång på 40 procent sedan intervjun, uttryckte han sin övertygelse om att det "kommer att bli bra på lång sikt". Hjertonsson betonade att Latour kommer att "ta sitt ansvar", vilket tyder på att investmentbolaget inte har för avsikt att dra sig tillbaka från CTEK i dagsläget.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

CTEK - en möjlighet för risktagare

Dagens industri drog slutsatsen att den riskbenägna investeraren "blundar och köper en chanspost" i CTEK. Detta antyder att trots den betydande nedgången i aktiepriset, kan det vara en möjlighet för investerare som är villiga att ta en risk och som tror på bolagets framtida potential.

Om CTEK

CTEK är en leverantör av batteriladdare. Bolaget levererar laddare och till­behör för elfordonsladdning. Kunderna består utav fordonstillverkare, fordonsverkstäder, distributörer, återförsäljare, parkeringsplatser, laddoperatörer, fastighets­ägare och privatpersoner. Bolaget är verksamma på en global nivå. CTEK grundades 1997 och har sitt huvudkontor i Vikmanshyttan.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien CTEK

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.