Då förändras SAS bonussystem
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Då förändras SAS bonussystem

Då

Den som vill boka en bonusresa med någon av SAS nuvarande partner har fram till den 31 augusti på sig. Sedan kliver flygbolaget över till den nya flygalliansen Skyteam.

Flygbolaget SAS förändring med nya ägare i form av bland annat Air France/KLM får praktiska förändringar för bolagets resenärer.

Medlemmar av SAS bonusprogram eurobonus har tidigare kunnat utnyttjat sina poäng hos bolagets samarbetspartner som till exempel Lufthansa, United Airlines och Thai Airways. Nu kommer det vara definitivt slut på det när man i stället ansluter till Skyteam där Air France och KLM ingår.

I en uppdatering till sina kunder meddelar bolaget vilket datum som gäller, nämligen den 31 augusti.

Bolaget utlovar att regler och bestämmelser "kommer att förbli i stort sett detsamma" och till exempel ska silver- och guld-medlemmar ha fortsatt olika förmåner som extra bagage och tillgång till lounger. Däremot anger SAS inte i detalj hur det blir med konvertering av poäng till den nya alliansen, det vill säga om en eurobonuspoäng kommer att vara värd lika mycket i det nya systemet. Man har heller inte publicerat några tabeller över hur många poäng som kommer att behövas till olika destinationer.

Historiskt sett har SAS nya allians Skyteam kritiserats och ifrågasatts som en av de sämre lösningarna i flygbranschen. Under öknamnet "Scary Team" har den ansetts varit en samling med mindre och sämre bolag som rumänska Tarom och lågprisbolaget Air Europa än till exempel Star Alliance.

Källa: Tobias Österberg/TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SAS

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien SAS

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt