Danskt exportlån godkänt för Gomspaces indonesiska satellitprojekt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Makroekonomi

Danskt exportlån godkänt för Gomspaces indonesiska satellitprojekt

Danskt

EIFO har godkänt ett danskt statligt exportlån för ett projekt i Indonesien som omfattar ett kontrakt värt 650 miljoner kronor för Gomspace. Projektet innebär leverans av 20 satelliter till Indonesiens marinministerium och är ett stort steg för Gomspace.

  • Danskt exportlån godkänt för Gomspaces satellitprojekt i Indonesien.
  • Kontraktet värt 150 miljoner euro, varav 60 miljoner euro till Gomspace.
  • Projektet förväntas starta i slutet av tredje kvartalet 2023.

Enligt ett pressmeddelande från Finwire har den danska export- och investeringsfonden EIFO godkänt ett statligt exportlån för ett projekt i Indonesien. Projektet, som omfattar ett kontrakt värt 650 miljoner kronor, innebär att Gomspace ska leverera 20 satelliter till Indonesiens marinministerium.

Danska staten stöttar projektet

EIFO, Export & Investment Fund of Denmark, är en del av den danska staten. Den danska regeringen och EIFO kommer att tillhandahålla de nödvändiga lånen och garantierna för att genomföra projektet i Indonesien. Efter en noggrann due diligence-process utförd av EPGS Partners, ett samriskbolag mellan Ellipse Projects France och Gomspace, har fonden bedömt att bolaget och dess partners uppfyller de höga kraven för statliga lån och exportkrediter.

Betydande ekonomiskt stöd

Det totala kontraktsvärdet uppgår till 150 miljoner euro, varav 60 miljoner euro går direkt till Gomspace. Nästa steg i processen är förhandlingar om villkoren för det statliga stödet mellan Danmark och Indonesien, som väntas vara slutförda under det tredje kvartalet i år. Gomspace planerar att påbörja projektet i slutet av tredje kvartalet 2023, och den första satelliten förväntas skjutas upp i början av tredje kvartalet 2024.

Vi på Börskollen ser fram emot att följa detta projekt noga och rapportera om dess framsteg. Kontraktet tillkännagavs för första gången i december förra året och markerar en viktig milstolpe för både Gomspace och den danska exportindustrin.

Läs mer om detta på Finwire.

Börskollen om GomSpace

GomSpace är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern GOMX på First North. GomSpace verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 2081 st ägare hos Avanza samt 6215 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Gomspace Group är ett teknikföretag som specialiserar sig på nanosatelliter. Företaget arbetar med att utveckla, designa och sälja dessa små satelliter, vilka är utformade för att erbjuda tjänster inom spårning, kommunikation och cybersäkerhet. Deras produkter används i många olika sektorer, såsom försvar och säkerhet, flygindustrin och telekommunikation. Gomspace har en global närvaro och deras huvudkontor ligger i Aalborg, Danmark.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om GomSpace, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om GomSpace

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien GomSpace

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt