Där tvingas Tesla återkalla tusentals Cybertrucks
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Där tvingas Tesla återkalla tusentals Cybertrucks

Där

Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla har utfärdat en återkallelse av över 11 000 av sina nya Cybertrucks. Återkallelsen rör problem med bagageluckan och vindrutetorkaren, enligt uppgifter från USA:s trafiksäkerhetsmyndighet NHTSA.

  • Över 11 000 Cybertrucks återkallas av Tesla.
  • Problem med bagageluckan och vindrutetorkaren identifierade.
  • Tesla erbjuder kostnadsfri reparation av de berörda delarna.

Enligt en rapport från The Wall Street Journal, har Tesla återkallat över 11 000 av sina nyproducerade Cybertrucks. Problemet som identifierats rör bagageluckan och vindrutetorkaren. Dock har inga olyckor rapporterats till följd av dessa problem.

Gratis reparationer erbjuds

Elbilstillverkaren Tesla har meddelat att de kommer att byta ut vindrutetorkarmotorn utan kostnad för ägarna. När det gäller bagagerumsdelen kommer företaget antingen att applicera mer lim eller byta ut den helt, beroende på graden av problemet.

Återkallelser en vanlig företeelse

Det är inte ovanligt att biltillverkare i USA drabbas av återkallelser. Den senaste återkallelsen är en påminnelse om de utmaningar som finns när nya fordon introduceras på marknaden. Tesla lanserade sin Cybertruck i november förra året och har sedan dess arbetat med att identifiera och åtgärda tekniska problem.

VD Elon Musk har tidigare nämnt att han inte förväntar sig att Cybertruck ska generera ett betydande kassaflöde innan slutet av året. Vi på Börskollen fortsätter att bevaka utvecklingen noggrant och kommer att rapportera om eventuella ytterligare åtgärder från Teslas sida.

Börskollen om Tesla

Tesla är en biltillverkare baserad i USA. Företaget fokuserar på att producera eldrivna fordon under sitt eget varumärke. Dessutom har Tesla byggt upp ett globalt nätverk av supercharger-stationer som erbjuder snabb laddning av fordonen innan de ger sig iväg. Bilarna tillverkas i företagets egna fabriker, som är belägna i Nordamerika. Huvudkontoret ligger i Palo Alto.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Tesla, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt