Därför är det viktigt att välja rätt webbyrå för ditt börsnoterade bolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Därför är det viktigt att välja rätt webbyrå för ditt börsnoterade bolag

Därför

Att ha en professionell och välfungerande hemsida är avgörande för alla företag, men för börsnoterade bolag är det ännu viktigare. En hemsida fungerar inte bara som företagets ansikte utåt utan också som en central informationskälla för investerare, analytiker och allmänheten. Därför är det kritiskt att välja rätt webbyrå när ditt bolag är noterat på börsen. En webbyrå som har visat sin expertis inom detta område är Empire, som nyligen byggde en ny hemsida åt investmentbolaget Havsfrun som är noterat på Nasdaq sedan 1994.

Regler och krav för börsnoterade bolag

För börsnoterade bolag finns det ett omfattande regelverk som måste följas. Dessa regler, som inkluderar Finansinspektionens bestämmelser, börsens egna regelverk, redovisningsstandarder och krav på kontinuerlig informationsgivning, syftar till att upprätthålla marknadens integritet och skydda investerarna. En del av dessa krav innefattar att företaget måste ha en tillgänglig och uppdaterad hemsida där investerare kan hitta nödvändig information såsom finansiella rapporter, pressmeddelanden och information om bolagsstämman.

1. Transparens och informationsgivning

En börsnoterad hemsida måste kontinuerligt informera marknaden om väsentliga händelser och finansiella rapporter. Detta inkluderar kvartalsrapporter, bokslutskommunikéer och pressmeddelanden om viktig information. Därför är det viktigt att hemsidan är lättnavigerad och att informationen presenteras på ett tydligt och tillgängligt sätt.

2. Säkerhet och pålitlighet

Säkerheten är en annan kritisk faktor. En börsnoterad hemsida hanterar ofta känslig information och är ett attraktivt mål för cyberattacker. Det är därför viktigt att webbyrån har kompetens inom cybersäkerhet och kan implementera de senaste säkerhetsåtgärderna för att skydda både företaget och dess investerare.

3. Regelverk och efterlevnad

Att följa de rättsliga kraven, inklusive Finansinspektionens och börsens regelverk, är avgörande. En erfaren webbyrå känner till dessa krav och ser till att hemsidan är i fullständig överensstämmelse med dem. Detta inkluderar korrekt hantering av insiderinformation, rapportering av insiderhandel och hållbarhetsredovisning.

Empire och Havsfrun – ett framgångsrikt samarbete

Empire har visat att de förstår de specifika behoven hos börsnoterade bolag genom sitt arbete med Havsfrun.se. Havsfrun behövde en hemsida som inte bara uppfyllde alla regulatoriska krav utan också speglade deras professionalitet och förtroende på marknaden. Genom att välja Empire säkerställde Havsfrun att deras hemsida uppfyllde alla krav på transparens, säkerhet och efterlevnad av regelverk.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt