Därför återkallar BMW över 390 000 bilar i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Därför återkallar BMW över 390 000 bilar i USA

Därför

BMW har inlett en omfattande återkallelse av mer än 390 000 fordon i USA på grund av potentiella problem med krockkuddar. Fordonen, som inkluderar flera modeller av 3-serien, kan ha krockkuddar som riskerar att explodera, vilket har lett till åtgärder från den amerikanska trafikmyndigheten.

  • Över 390 000 BMW-fordon återkallas i USA
  • Krockkuddeproblem kan leda till explosion
  • Modeller från 2006 till 2012 är berörda

Enligt en rapport från Wall Street Journal har BMW beslutat att återkalla 394 029 fordon i USA. De aktuella fordonen består av sedaner och kombibilar tillverkade mellan 2006 och 2012, samtliga tillhör 3-serien.

Bakgrunden till återkallelsen

Den amerikanska National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har identifierat att krockkuddarna i dessa fordon potentiellt kan explodera. Detta utgör en allvarlig säkerhetsrisk för förare och passagerare. Det är främst krockkuddarna på framsidan och förarplatsen som är i fokus.

Åtgärder och påverkan

BMW har beslutat att ta detta steg som en försiktighetsåtgärd för att garantera säkerheten för sina kunder. Återkallelsen omfattar inspektion och eventuellt byte av de defekta krockkuddarna. Detta kan innebära en betydande kostnad och logistisk utmaning för biltillverkaren, men är nödvändigt för att undvika potentiella olyckor.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att rapportera om eventuella ytterligare åtgärder eller uppdateringar från BMW och NHTSA.

Börskollen om BMW

BMW är ett företag som opererar inom bilindustrin. De tillverkar bilar, sportbilar och motorcyklar på en global nivå. Företaget är särskilt skickligt inom utvecklingen av förskjutningsmotorer. Dessutom äger de varumärkena Mini Cooper och lyxbilen Rolls Royce. Förutom sin kärnverksamhet erbjuder BMW även finansiella tjänster och leasingalternativ för både privatpersoner och företag. Deras huvudkontor är beläget i München.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om BMW, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BMW

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien BMW

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt