Därför kan oljejättens ändrade planer innebära en ljuspunkt för Africa Energy
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Därför kan oljejättens ändrade planer innebära en ljuspunkt för Africa Energy

Därför

Den franska oljejätten Total har enligt nya uppgifter beslutat att stanna kvar i Block 11B/12B i Sydafrika. Detta kan innebära en ljusning för Africa Energy, som framgår av en kommentar från Affärsvärlden. Tidningen gav tidigare säljråd för företaget men ser nu en viss förbättring i situationen.

  • Total planerar att stanna kvar i Block 11B/12B.
  • Positiva utsikter för Africa Energy om uppgifterna stämmer.
  • CNR planerar fortfarande att lämna sitt ägande.

Enligt Affärsvärlden har nya uppgifter framkommit om att den franska oljejätten Total har ändrat sin tidigare ståndpunkt och nu planerar att stanna kvar i Block 11B/12B i Sydafrika. Denna förändring kan innebära en potentiell vändpunkt för Africa Energy, som är en av delägarna i licensen.

Total stannar i Sydafrika

Initiala rapporter om att Total skulle lämna Block 11B/12B skapade oro och osäkerhet kring projektets framtid. Men om de senaste uppgifterna visar sig stämma, kan detta betyda att läget ser betydligt ljusare ut för Africa Energy. Affärsvärlden skriver att "uppgifterna om att Total avser stanna i licensen är lika osäkra som nyheterna om att de skulle lämna. Om det visar sig stämma att Total stannar kvar i Block 11B/12B innebär det sannolikt att hoppet nu inte är ute för Africa Energy".

Osäkerhet kvarstår trots ljusning

Trots denna potentiella positiva utveckling, finns det fortfarande osäkerheter kvar. CNR (Canadian Natural Resources) har meddelat att de avser lämna sitt ägande i licensen och överlåta sin andel utan ersättning till de andra delägarna. Affärsvärlden påpekar att detta indikerar att licensen idag kanske inte har något större värde. Tidningen avslutar sin kommentar med att konstatera att "även om läget nu ser mindre mörkt ut lockas vi fortfarande inte av aktien".

För fler detaljer kan du läsa den fullständiga kommentaren på Affärsvärlden.

På Börskollen följer vi kontinuerligt utvecklingen inom energisektorn och håller våra läsare uppdaterade med de senaste nyheterna och analyserna.

Börskollen om Africa Energy

Africa Energy är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern AEC på First North. Africa Energy verkar inom sektorn Energi och aktien har 7151 st ägare hos Avanza samt 1110 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Africa Energy är ett företag som sysslar med olje- och gasutvinning. De fokuserar på prospektering och har sin huvudsakliga verksamhet i södra Afrika. Deras projekt sker främst till havs, och deras mål är att etablera sig som en långsiktig spelare på marknaden. Företaget startades 2010 och är en del av Lundin-koncernen. Deras huvudkontor finns i Vancouver.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Africa Energy, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Africa Energy

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt