Därför minskar antalet miljonärer i Storbritannien – medan de ökar globalt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Därför minskar antalet miljonärer i Storbritannien – medan de ökar globalt

Därför

Enligt UBS Global Wealth Report förväntas antalet vuxna dollarmiljonärer öka i majoriteten av de utvecklade länderna fram till 2028. Taiwan spås ha den största tillväxten, medan Storbritannien går mot trenden och förutspås minska antalet miljonärer betydligt.

  • Antalet miljonärer i Taiwan förväntas öka med 47 procent.
  • Storbritannien spås minska antalet miljonärer med 17 procent.
  • USA och Kina förväntas också se tillväxt, om än i lägre takt.

Enligt UBS Global Wealth Report, som rapporterats av CNBC, väntas antalet vuxna dollarmiljonärer öka i 52 av 56 utvecklade länder under de kommande fem åren fram till 2028. Taiwan, med sin starka chipindustri och inflödet av förmögna utlänningar, förväntas se den största ökningen med hela 47 procent.

Globala trender i miljonärstillväxt

Efter Taiwan följer Turkiet, Kazakstan och Indonesien med förväntade ökningar på 43, 37 respektive 32 procent. USA och Kina, som redan har flest miljonärer, väntas också se en fortsatt tillväxt, om än i lägre takt med 16 respektive 8 procent.

Storbritannien går mot strömmen

Storbritannien, som för närvarande ligger på tredje plats i antal miljonärer, väntas dock se en betydande minskning på 17 procent. UBS pekar på olika "push and pull"-faktorer som bidragande orsaker. En betydande push-faktor är sanktionerna mot förmögna ryssar, som tidigare använt London som en bas för sina tillgångar men nu söker alternativa platser med lägre skatter, såsom Dubai och Singapore.

Vi på Börskollen noterar att även i sanktionerade Ryssland förväntas antalet miljonärer öka, med en prognos på 21 procent. Detta beror delvis på valutafluktuationer och de senaste trenderna på råvaru- och energimarknaderna, som har gynnat vissa företagare.

UBS-rapporten ger en bred bild av hur förmögenhetslandskapet kan förändras globalt under de kommande åren, med vissa länder som står inför betydande tillväxt medan andra kan se en nedgång.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt