Därför stiger Continentals aktie kraftigt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Därför stiger Continentals aktie kraftigt

Därför

Fordonsunderleverantören Continentals aktie upplever en kraftig uppgång på torsdagen. Ökningen beror på bolagets uttalanden om stark tillväxt i Kina samt en höjd rekommendation från Citi.

  • Continentals aktie stiger kraftigt
  • Tillväxt i Kina förväntas kompensera för svag efterfrågan i Europa
  • Citi höjer sin rekommendation till köp

Enligt Finwire, är det starka tillväxtprognoser inom Continentals bildivision i Kina som ligger bakom aktieökningen. Bolaget förutspår att Kina kommer att bli den främsta tillväxtmotorn under andra halvåret och detta uttalande gjordes inför ett samtal med investerare efter börsens stängning på onsdagen, rapporterar Bloomberg News.

Vid klockan 11.30 var aktien upp nästan 8 procent.

Positiv utveckling i Kina och Europa

Förutom den starka tillväxten i Kina, har Continental även fått en uppgraderad rekommendation från Citi till köp. Banken ser potential för uppsida inom Continentals bil- och däckdivisioner. Enligt Citi kan Continental ha förbättrat marginalen inom auto-tech-enheten till cirka 4 procent under andra kvartalet, från -4 procent i första kvartalet, tack vare kostnadsbesparingar och prishöjningar.

Vidare tror banken att positiva tajmingeffekter på volymerna samt gynnsamma råvaruförhållanden också kommer att stödja Continentals däckdivision, enligt en analys som rapporteras av Reuters.

JP Morgan förutspår förbättrad marginal

JP Morgan, som redan har en övervikt på Continental, delar också den positiva synen. Banken förväntar sig en förbättrad rörelsemarginal inom bolagets bilenhet under andra kvartalet. Vi på Börskollen ser denna utveckling som ett tecken på att Continental är på rätt väg att stärka sin position på den globala marknaden.

Sammanfattningsvis visar Continentals senaste uttalanden och bankernas positiva rekommendationer att företaget har potential att överkomma de utmaningar som finns på den europeiska marknaden genom sin tillväxt i Kina och kostnadseffektiva åtgärder. Fortsätt följa Börskollen för fler uppdateringar inom fordonsindustrin.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Continental

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt