Därför stoppar Swedish Match försäljning av Zyn i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Därför stoppar Swedish Match försäljning av Zyn i USA

Därför

Swedish Match, en del av Philip Morris International, har tillfälligt stoppat sin försäljning av Zyn-nikotinpåsar via sin webbplats i USA. Bakgrunden är en undersökning som visar förekomsten av förbjudna smaksatta produkter i Washington D.C. som lett till krav på försäljningsinformation från åklagaren.

  • Försäljningen av Zyn-nikotinpåsar har stoppats i USA.
  • Åklagaren i Washington D.C. har krävt försäljningsinformation.
  • Swedish Match planerar att återuppta försäljningen inom några veckor.

Enligt en rapport från Wall Street Journal har Swedish Match, som nu ingår i Philip Morris International, stoppat försäljningen av Zyn-nikotinpåsar via sin webbplats i USA. Denna åtgärd kommer som svar på en preliminär undersökning som avslöjat förekomsten av förbjudna smaksatta nikotinpåsar i huvudstaden Washington D.C.

Åklagarens krav och bolagets reaktion

Undersökningen har lett till att åklagaren i Washington D.C. skickat en subpoena, vilket är ett krav på dokumentation, till bolaget för att få tillgång till försäljningsinformation av Zyn. Enligt Philip Morris är det främst online-försäljningsplattformar och oberoende återförsäljare som står för den mesta försäljningen av produkten.

Planer på att återuppta försäljningen

Swedish Match har meddelat att de räknar med att kunna återuppta leveranser och försäljning av Zyn-nikotinpåsar inom de närmaste veckorna. På sin hemsida uttrycker bolaget förhoppningar om att snabbt kunna lösa situationen och återgå till normal verksamhet.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att uppdatera våra läsare så snart mer information blir tillgänglig. Det återstår att se hur den pågående undersökningen kommer att påverka bolagets framtida försäljning och huruvida de kan återetablera sig på marknaden utan ytterligare problem.

Börskollen om Philip Morris

Phillip Morris International är ett amerikanskt företag som producerar tobaksprodukter. Deras sortiment inkluderar cigaretter, tobaksvaror och andra nikotininnehållande produkter. Företaget är verksamt över hela världen och säljer sina produkter under flera olika varumärken, varav de mest kända är Marlboro, L&M och Chesterfield. Företaget grundades år 1900 och har sitt huvudkontor i New York.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Philip Morris, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Philip Morris

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Philip Morris

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt