Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

DärförFoto: Pressbild Inwido

Därför storsäljer Inwidos avgående VD

Henrik Hjalmarsson, VD för dörr- och fönstertillverkaren Inwido, har avyttrat nästan hela sitt innehav i företaget. Försäljningen, som omfattar 95 procent av hans aktier, är ett resultat av att han behöver finansiera investeringar i sin kommande arbetsgivare, distributionsbolaget Optigroup.

Hjalmarsson berättade för Dagens Industri att försäljningen var nödvändig för att kunna satsa på det nya bolaget. Han planerar att tillträda sin nya position senast i slutet av mars nästa år. De sålda aktierna motsvarar 20 000 stycken och är värda över 2,2 miljoner kronor.

Investering i Optigroup större än Inwido-försäljningen

Hjalmarsson tillade att den planerade investeringen i Optigroup kommer att vara större än vad han fick från försäljningen av Inwido-aktierna. "När jag tar på mig en ny roll kommer jag att investera i den verksamheten. För att kunna finansiera det behövde jag frigöra kapital från min investering i Inwido", förklarade han.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Hjalmarssons familj behåller ägande i Inwido

Trots Hjalmarssons stora försäljning av Inwido-aktier, finns det fortfarande ett ägande kvar i företaget genom hans familj. Hans fru sitter på aktier i Inwido, vilket innebär att familjen fortfarande har ett finger med i spelet.

Under Hjalmarssons ledning har Inwidos värde ökat med 129,4 procent, en betydlig ökning jämfört med börsens totalavkastningsindex som ökat med 59,7 procent under samma period.

Om Inwido

Inwido är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 13352st ägare hos Avanza samt 2499st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Inwido är en tillverkare av smarta och miljöanpassade fönster och dörrar. Den största marknaden återfinns inom Norden och Europa där kunderna vanligtvis består av konsumenter, men även utav industrier och byggbolag. Inwidos varumärkesportfölj innefattar lokala varumärken i Norden, inkluderande bland annat Elitfönster, Diplomat, Hajom, SnickarPer och Outline. Bolagets huvudkontor är beläget i Malmö.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Inwido

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Inwido

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.