Därför storsäljer Inwidos avgående VD
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Därför storsäljer Inwidos avgående VD

Därför

Henrik Hjalmarsson, VD för dörr- och fönstertillverkaren Inwido, har avyttrat nästan hela sitt innehav i företaget. Försäljningen, som omfattar 95 procent av hans aktier, är ett resultat av att han behöver finansiera investeringar i sin kommande arbetsgivare, distributionsbolaget Optigroup.

Hjalmarsson berättade för Dagens Industri att försäljningen var nödvändig för att kunna satsa på det nya bolaget. Han planerar att tillträda sin nya position senast i slutet av mars nästa år. De sålda aktierna motsvarar 20 000 stycken och är värda över 2,2 miljoner kronor.

Investering i Optigroup större än Inwido-försäljningen

Hjalmarsson tillade att den planerade investeringen i Optigroup kommer att vara större än vad han fick från försäljningen av Inwido-aktierna. "När jag tar på mig en ny roll kommer jag att investera i den verksamheten. För att kunna finansiera det behövde jag frigöra kapital från min investering i Inwido", förklarade han.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Hjalmarssons familj behåller ägande i Inwido

Trots Hjalmarssons stora försäljning av Inwido-aktier, finns det fortfarande ett ägande kvar i företaget genom hans familj. Hans fru sitter på aktier i Inwido, vilket innebär att familjen fortfarande har ett finger med i spelet.

Under Hjalmarssons ledning har Inwidos värde ökat med 129,4 procent, en betydlig ökning jämfört med börsens totalavkastningsindex som ökat med 59,7 procent under samma period.

Om Inwido

Inwido är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 13352st ägare hos Avanza samt 2499st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Inwido är en tillverkare av smarta och miljöanpassade fönster och dörrar. Den största marknaden återfinns inom Norden och Europa där kunderna vanligtvis består av konsumenter, men även utav industrier och byggbolag. Inwidos varumärkesportfölj innefattar lokala varumärken i Norden, inkluderande bland annat Elitfönster, Diplomat, Hajom, SnickarPer och Outline. Bolagets huvudkontor är beläget i Malmö.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Inwido

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Inwido

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt