Därför vann Tesla och Polestar mark i Sverige i juni
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Därför vann Tesla och Polestar mark i Sverige i juni

Därför

Efter att ha tappat topplaceringen som Sveriges bäst säljande bilmodell under våren, ståtar Tesla åter i topp. Efter aggressiva kampanjer ligger Tesla Model Y nu före Volvo XC60 i registreringsstatistiken för juni. Samtidigt har Polestar 2 klättrat till tredje plats, också efter attraktiva erbjudanden.

  • Tesla Model Y återtar ledningen som mest registrerade bil i juni
  • Polestar 2 klättrar till tredje plats på grund av låga privatleasingpriser
  • Kampanjer med låg ränta och attraktiva leasingavtal driver försäljningen

Enligt motorsajten Carup visar nya siffror från Car.info att Tesla Model Y återigen är den mest nyregistrerade bilen i Sverige under juni månad. Tesla har lyckats registrera 1599 Model Y-bilar jämfört med Volvos 1145 XC60-bilar. En viktig förklaring är Teslas kampanj med en ränterea på 0,74 procent, som gör det billigare att finansiera en Model Y än en begagnad bil.

Polestar når nya höjder

Parallellt med Teslas framgångar har Polestar 2 också sett en markant ökning i registreringar, rapporterar Carup vidare. Med hela 794 registrerade exemplar i juni intar Polestar 2 nu tredje platsen bland Sveriges mest registrerade bilmodeller. Ökningen drivs av Polestars attraktiva privatleasingavtal som erbjuder bilen för så lågt som 4400 kronor per månad.

Marknadens respons på kampanjer

Bilmarknaden i Sverige har reagerat snabbt på dessa aggressiva kampanjer från både Tesla och Polestar. Vi på Börskollen ser att dessa erbjudanden skapar en betydande rörelse bland konsumenter som är på jakt efter nya bilar. Det återstår att se om Tesla kan återta ledarpositionen för hela året, men med endast 313 bilar som skiljer dem från Volvo XC60 är det en realistisk möjlighet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt