Därför varnar amerikanska it-jätten för Tiktok-förbud
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Därför varnar amerikanska it-jätten för Tiktok-förbud

Därför

Den amerikanska mjukvarujätten Oracle har i sin årsrapport varnat för att ett förbud mot den populära appen Tiktok skulle påverka företagets omsättning och vinst negativt. Oracle tillhandahåller molninfrastruktur för Tiktok, vilket gör företaget sårbart för regulatoriska förändringar.

  • Oracle varnar för att ett Tiktok-förbud skulle skada affärerna.
  • Molninfrastrukturintäkterna uppgick till 6,9 miljarder dollar förra räkenskapsåret.
  • Amerikanska politiker har krävt att Bytedance säljer Tiktok.

Enligt CNBC har Oracle framfört i sin senaste årsrapport att ett förbud mot Tiktok skulle ha negativa ekonomiska konsekvenser för företaget. Oracle levererar molninfrastruktur till Tiktok, som har över 120 miljoner användare i USA. Även om Oracle inte har specificerat de exakta ekonomiska kopplingarna till Tiktok, uppgick företagets totala intäkter från molninfrastruktur till 6,9 miljarder dollar under räkenskapsåret som avslutades den 31 mars.

Tiktok-förbud och politiska åtgärder

I april undertecknade president Joe Biden en klausul som kräver att Bytedance, det kinesiska moderbolaget bakom Tiktok, säljer appen inom nio månader. Om en förlängning godkänns kan tidsfristen sträckas till ett år. Detta drag syftar till att minska potentiella säkerhetsrisker som är kopplade till kinesiskt ägande.

Det bör också nämnas att Donald Trumps kampanj nyligen lanserade ett konto på Tiktok, enligt en rapport från CNBC tidigare i juni. Joe Biden hade redan lanserat sitt Tiktok-konto i februari, vilket indikerar att politiska aktörer är medvetna om appens stora räckvidd och inflytande.

Tiktok utvecklar en separat algoritm för USA

Enligt en rapport från Reuters i slutet av juni, och med hänvisning till källor, håller Tiktok på att utveckla en klon av sin algoritm specifikt för den amerikanska marknaden. Detta skulle kunna innebära att appen drivs mer självständigt från sitt kinesiska moderbolag, Bytedance. Tiktok har dock förnekat Reuters uppgifter.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att fortsätta rapportera om hur förändringar i regulatoriska landskap kan påverka stora teknikföretag som Oracle. För mer information, se den ursprungliga artikeln på CNBC.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Oracle

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt