Positionerade med en unik produkt på en global massmarknad – Investera i Raws
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Positionerade med en unik produkt på en global massmarknad – Investera i Raws

Positionerade

Är du trött på papperssugrör som bara går sönder? Här kan du investera i lösningen! Raws vill minska vår konsumtion av plast och engångsprodukter – detta genom att tillverka sugrör av något så rent och hållbart som svensk vass. Sugrör som håller för användning dessutom.  Man har positionerat sig med en unik produkt på en global massmarknad – och är nu redo att skala upp verksamheten med sin nya innovativa produktionslina samt fler närliggande produkttyper. Läs mer om hur du kan bli delägare i bolaget vars målsättning är att förändra en hel bransch!

“Vi behöver inte uppfinna hjulet på nytt, vi måste ersätta det. Och naturen har svaret!”

Plastens tid är kommen – “Straws that don’t suck”

Plastsugrör är förbjudna i EU sedan årsskiftet 2022 och de flesta av oss kan nog relatera till det faktum att sugrör av papper fungerar, milt sagt, sådär. Samtidigt växer vassen i överflöd i Sverige – en möjlighet som svenska Raws har tagit tillvara på sedan 2019.

Om vi kunde producera 100% naturliga sugrör skulle vi kunna minska 3 miljarder onaturliga engångssugrör i Europa och 15 miljarder i USA varje månad. Det är 7,2 miljarder ton i ickeåtervinningsbart avfall som tas bort varje månad”, berättar Raws.

Innovativ lösning – Nu väntar massproduktion för att adressera enorm marknad

Förutom att komma på idén att använda vass för att ersätta ohållbara engångssugrör, handlar Raws om att återuppfinna lösningar och att ständigt innovera.

“Vi skapade en unik maskin för att masstillverka vass-sugrör med en kapacitet om 5 sugrör/sekund. Vi tar in kapital nu för att kunna maximera maskinens potential – allt för att vi ska kunna fullfölja vår vision om att göra sugrörssippande till en bättre upplevelse för alla, på alla sätt”, fortsätter Raws.

2024 är planen att producera 40 miljoner sugrör och 2025 planerar Raws att öppna ytterligare en produktionslinje vilket skulle innebära att bolaget potentiellt har möjlighet att producera 80 miljoner sugrör med en vinst på 30 miljoner SEK.

Bolagets kamp mot engångsprodukter börjar med massproduktion av sugrör som inte suger! Samtidigt ser man potential inom fler områden och siktar på en introduktion av två helt nya naturliga ersättningsprodukter under 2024.

“Vi har också med olika partners flera strategiska innovationsprojekt på gång, där vi introducerar tallrik (på sikt andra produkter), baserat på avfall från vår produktion som gör vår modell än mer lönsam”, berättar Raws.

“Med vår produktionslinje på plats, en stabil styrelse och ett organisationsteam som vi håller på att bygga upp känns det väldigt bra att fortsätta den här resan, resan mot en bättre miljö och en bättre värld", avslutar Tobias Lundin, t.f. VD för Raws.

Erbjudandet i sammandrag

  • Teckningsperiod: tom. 26 april 2023
  • Teckningskurs: 7,79 SEK per aktie
  • Emissionsvolym: ca 3 MSEK
  • Minsta teckningspost: 300 aktier, motsvarande 2 337 SEK
Läs mer om Raws Teckna aktier direkt Investerarmemorandum


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt