Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nu

Nu kan du få omkring 4 % ränta på ditt sparkonto – Här hittar du bästa erbjudandet idag

Den 21 september, valde Riksbankens åter att höja styrräntan med 0,25 procentenheter, till 4,0 procent. Det kommer givetvis att påverka alla med bolån negativt, men det finns också ljusglimtar om man har sparkapital som man vill få avkastning på till låg risk (med insättningsgaranti)!

Just nu erbjuder flera aktörer obundna, rörliga sparräntor omkring 4 procent – och för dig som kan tänka dig att binda dina pengar en period kan du få en bit över 4 procent – nivåer som vi dessutom räknar med kan komma att ticka uppåt ytterligare efter den senaste höjningen (och då marknaden fortfarande inte utesluter fler höjningar framåt).

Under tidigare års lågräntemiljö har det i stort sett inte gått att få någon avkastning alls på sina sparpengar, men i och med det senaste årets stigande räntor kan du nu få riktigt bra avkastning till låg risk – och detta under en period där börsen är fortsatt skakig!

Jämförelse: Här hittar du bästa sparräntan just nu

Nedan listar vi, tillsammans med jämförelsetjänsten Compricer, aktuella sparräntor från en stor mängd olika aktörer – såväl rörliga som bundna med olika löptider. Klicka på "Visa fler" för att se fler aktörer, räntor och löptider (däribland de aktörer som erbjuder de högsta bundna räntorna just nu).

(Annonssamarbete) Tabellen nedan uppdateras löpande och presenteras tillsammans med Compricer som jämför bankernas aktuella sparräntor för olika bindningstider. Samtliga banker och inlåningsföretag omfattas av insättningsgaranti. Observera att insättningsgarantin kan komma att gälla i annat land.

Klicka dig gärna vidare för att läsa mer och öppna sparkonto hos en eller flera aktörer samt se aktuella sparräntor även för längre bindningstider!

Tips: Är du egenföretagare med överskott hos banken? Då rekommenderar vi vår guide om Sparkonto för företag där du kan hitta bästa sparkontoräntan idag!

Har du ett bundet bolån som ska bindas om inom kort?

Alla som klokt nog valde att binda sina bolån under lågränteperioden sitter i en trevlig sits. Hushållet har betydligt större möjligheter att spara pengar än de som idag sitter med rörlig bolåneränta på mellan 4,5-5 procent. Med undantag för ett fåtal individer som valde riktigt långa bindningstider (grattis till er :) är det dock sannolikt att delar av eller hela ditt bolån kommer att behöva bindas om inom några månader till något eller några år.

Ett tips kan då vara att redan nu börja spara mellanskillnaden mellan din nuvarande låga bundna bolåneränta och den aktuella rörliga räntan för att på så vis börja ta höjd för de högre kostnader som du kommer att få i samband med omläggning av bolånet. Låt säga att skillnaden är 2, 3 eller 5 000 kr varje månad – varför då inte börja placera dessa pengar på ett sparkonto med bra ränta och låta kapitalet växa? Då är du dessutom försäkrad om att din hushållsekonomi klarar kommande högre kostnader, samtidigt som du bygger en välbehövlig buffert!

Fördjupning: Om du är intresserad av att lära dig mer om sparkonton eller bolån tipsar vi om våra populära guider Bästa sparräntan och Bästa bolåneräntan.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.