Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Det

Det enda sättet att få reda på vilket privatlån som är bäst till dig är ansöka flera ställen och jämföra

Det är många som söker och letar efter det bästa lånet när de skall låna pengar utan säkerhet. I verkligheten finns det inte något lån som är bäst, men varför är egentligen det så?

Bankerna har ett räntespann för privatlån för att kunna variera räntan och risken beroende på vem som ansöker om lån. Räntan på privatlån sätts individuellt efter en kreditprövning där det görs en helhetlig bedömning av den ansökandes ekonomi och möjligheter till att betala tillbaka ett lån. Om den ansökande beviljas ett lån ger banken ett låneerbjudande där kreditbedömningen bestämmer lånestorleken och räntan.

Bankens bedömning av den ansökandes ekonomi bestämmer hur stort lånebeloppet kan vara och vilken ränta den ansökande kan få. Alla banker bedömer ekonomin till den ansökande olikt, därför vet du inte när du ansöker vilken ränta du kan få. Du vet heller inte vilken bank som kommer att ge dig det bästa låneerbjudandet.

Det enda sättet att få reda på vilken bank som kan ge dig lånet med den bästa räntan är att ansöka och jämföra erbjudanden. Du kan inte på förhand veta vilket lån som är det bästa.

Hur vet jag om ränteerbjudandet är bra?

Allt är relativt, men man kan jämföra sig själv med genomsnittet. I skrivande stund är den genomsnittliga räntan på konsumtionslån i Sverige runt circa 10% i nominell ränta. Om du får en låneränta som är under genomsnittet kan man säga att lånet är relativt bra och vice versa om du får en högre ränta än genomsnittet i Sverige.

Så hur går man till väga för att hitta lånet med den bästa räntan?

Det enkla svaret är att ansöka om lån hos flera långivare och jämföra de olika låneerbjudandena för att hitta det bästa lånet. För att få en översikt över bra alternativ till att ansöka om privatlån kan du gå till en jämförelsessida för lån som svenskaprivatlån.se. Praktiskt sätt går det inte att ansöka hos alla banker själv eftersom du kommer att få så många kreditcheckar att det kan påverka din kreditvärdighet negativt.

Hos flera låneförmedlare går din ansökan ut till runt 40 långivare med en ansökan och bara en kreditförfrågning hos UpplysningsCentralen. Det kanske bästa alternativet för att hitta det bästa lånet till sig själv är att ansöka hos några låneförmedlare och ansöka hos några banker direkt. På det sättet får du en bra översikt över ett stort utsnitt av vilka erbjudanden du kan få och då väljer du det bästa erbjudandet du har fått.

Det är enklare att hitta bästa sparräntan

Att finna den bästa sparräntan är enklare än att hitta bästa privatlånet. Den enkla anledningen till detta är att du vet vilken sparränta du kan få hos en bank innan du blir kund hos banken. Ett bra ställe att börja på är att jämföra de senaste sparräntorna.

Oavsett om du skall låna pengar eller spara pengar bör du jämföra dina alternativ. Det kan vara mycket pengar att spara på att hitta bästa lånet eller bästa sparräntan.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.