Det här klarar Googles nya AI-modell Gemini 1.5 Flash
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Det här klarar Googles nya AI-modell Gemini 1.5 Flash

Det

Vid tisdagens utvecklarkonferens presenterade Google sin senaste AI-modell, Gemini 1.5 Flash. Modellen är bolagets mest effektiva hittills och kan snabbt sammanfatta konversationer samt extrahera data. Google annonserade även förbättringar av Gemini 1.5 Pro och utökad användning av Google Lens.

  • Gemini 1.5 Flash introducerad som effektiv AI-modell
  • Förbättringar av Gemini 1.5 Pro med ökad kapacitet
  • Google Lens breddas att inkludera videosök

Gemini 1.5 Flash: Effektiv och snabb

Google visade upp Gemini 1.5 Flash under sin utvecklarkonferens på tisdagen, en modell som företaget beskriver som deras mest effektiva AI-modell hittills. Den nya modellen kan snabbt sammanfatta konversationer, skapa bildtexter och extrahera data från stora dokument och tabeller. Gemini 1.5 Flash är optimerad för högfrekventa uppgifter som kräver låg latens, men ska vara lika kraftfull som föregångaren Gemini 1.5 Pro.

Förbättringar av Gemini 1.5 Pro

Google meddelade även att de gjort förändringar i Gemini 1.5 Pro som ska förbättra dess förmåga att översätta, resonera och koda. En betydande förbättring är att kontextfönstret, alltså mängden information modellen kan hantera, har fördubblats från 1 miljon till 2 miljoner tokens. Dessa uppdateringar ska göra modellen ännu mer kraftfull i komplexa uppgifter.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Gemini-funktioner i Google-appar

Gemini-teknologin kommer nu också att integreras i Googles mobilapplikationer. Bland annat kommer Gmail-mobilappen att få tillgång till Gemini-funktioner, och dessa kommer även att byggas in direkt i Android-operativsystemet. Detta innebär att användare, till exempel elever, kan få hjälp med sina läxor genom att använda funktionen Circle to Search för att ringa in problem.

Google har inte bara fokuserat på Gemini-serien utan har även utökat funktionaliteten i Google Lens. Användare kan nu söka efter information inte bara med hjälp av bilder, utan även med videos. Detta breddar användningsområdet för Google Lens och gör det enklare att hitta relevant information.

Vi på Börskollen ser fram emot att följa utvecklingen av Googles AI-teknologier och deras integration i vardagliga applikationer. Det är tydligt att Google fortsätter att satsa stort på AI och maskininlärning för att förbättra användarupplevelsen.

Börskollen om Alphabet

Alphabet är ett amerikanskt holdingbolag vars största verksamhet återfinns via söktjänsten Google. Inom holdingbolaget är huvudfokuset att utveckla informationsteknik och söktjänster, men inom koncernen bedrivs även forskning och utveckling av AI (Artificiell Intelligens), samt bioteknik. Övriga satsningar innehåller olika internet- och underhållstjänster. Alphabet grundades 2015 och har sitt huvudkontor i Mountain View, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Alphabet, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Alphabet

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alphabet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt