Sista chansen att bli delägare i investmentbolaget som bygger framtidens bolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Sista chansen att bli delägare i investmentbolaget som bygger framtidens bolag

Sista

Med sin innovativa approach och sin roll som venture builder, investerar Option One kapital och operativt stöd i bolag, entreprenörer och grundare. Genom sin Venture studio kommer de starta nya bolag som löser kommersiellt intressanta problem, identifierade av Option One eller deras omfattande nätverk. Dessa bolag får inte bara initial finansiering, utan också tillgång till branschspecifik expertis, verktyg och ett brett nätverk för att kunna bli marknadsledande inom sin sektor.

Investeringar i skalbara affärsmodeller - Option Ones strategi för tillväxt

Utöver att starta egna bolag fokuserar Option One på investeringar i onoterade bolag med digitala och skalbara affärsmodeller. De söker aktivt efter bolag med potential för kraftig tillväxt och tydlig intjäningsförmåga. Med en portfölj som för närvarande omfattar sex bolag inom fintech, e-handel, gaming/e-sport, hälsa och digital marknadsföring, har Option One identifierat spännande bolag som har potential att revolutionera sina respektive branscher.

Option One AB grundades år 2019 av en passionerad grupp på cirka 30 personer. Deras vision var att skapa en diversifierad investeringsportfölj och dra nytta av varandras erfarenheter och kontakter. Sedan dess har Option One snabbt blivit en eftertraktad samarbetspartner för investerare, startups och tillväxtbolag som söker både kapital och kompetens. Hittills har bolaget investerat över 15 miljoner SEK i sju olika bolag, genomfört en exit och lockat 480 aktieägare.

Som VD för Option One brinner jag verkligen för vårt uppdrag att stödja entreprenörer och grundare i att förverkliga sina affärsidéer. Det är en otroligt spännande och utmanande resa att vara med och bygga upp nya bolag och se dem växa till framgångsrika företag. Att kunna erbjuda våra investerare möjligheten att vara med på den resan och dela i den framtida framgången är något som verkligen inspirerar mig. Jag ser fram emot att träffa våra investerare och dela våra gemensamma visioner för framtiden. Tillsammans kan vi skapa något riktigt speciellt och jag är tacksam för det förtroendet som våra investerare har visat oss. Låt oss ta nästa steg tillsammans och bygga framtidens innovativa techbolag!" - Vidar Brudvik, VD för Option One AB.

Pågående nyemission

I sin strävan att fortsätta vara en drivande kraft inom svensk investering och venture building, har Option One nu inlett en nyemission. Denna investeringsmöjlighet ger både nya och befintliga aktieägare chansen att vara med på resan och ta del av framtidens innovativa techbolag.

Erbjudandet i sammandrag

  • Antal aktier i erbjudandet: 600 000 av Serie B
  • Antal aktier innan emission: 1 893 120 av Serie A och 13 021 837 av Serie B
  • Emissionsvolym: 1,05 MSEK
  • Pris per aktie: 1,75 SEK
  • Värdering Pre-Money: 26,1 MSEK
  • Värdering Post-money: 27,2 MSEK
  • Teckningsperiod: 5 – 21 juni 2023
Läs mer och teckna i Option One


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om Option One

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt