Detta kan bli årets första miljardfilm
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Detta kan bli årets första miljardfilm

Detta

Walt Disneys och Pixars animerade film "Inside Out 2" har potential att bli den första filmen under 2024 att generera en miljard dollar i biljettintäkter. Filmen har redan dragit in 724,4 miljoner dollar och har därmed blivit den mest inkomstbringande filmen hittills i år, enligt en rapport från CNBC.

  • "Inside Out 2" har hittills tjänat in 724,4 miljoner dollar.
  • Den tidigare ledaren, "Dune 2", drog in 711,8 miljoner dollar.
  • Filmen har ännu inte släppts på alla marknader.

Potential att slå miljardgränsen

Enligt CNBC har "Inside Out 2" potentialen att passera miljardgränsen i biljettintäkter, särskilt eftersom den ännu inte har släppts på alla marknader. Bland annat återstår premiären i Japan, där föregångaren från 2015 drog in nästan 33 miljoner dollar. Den totala intäkten för den första filmen uppgick till 850,5 miljoner dollar.

Årets mest inkomstbringande film

Med sina nuvarande intäkter på 724,4 miljoner dollar har "Inside Out 2" överträffat "Dune 2", som tidigare var årets mest inkomstbringande film med 711,8 miljoner dollar. Filmen har alltså redan etablerat sig som en stor framgång och dessa siffror kommer sannolikt att öka när den släpps på fler marknader.

Senaste film att passera miljardgränsen

Den senaste filmen att passera miljardgränsen i biljettintäkter var "Barbie". Det återstår att se om "Inside Out 2" kan upprepa denna bedrift, men med tanke på dess nuvarande framgångar och kommande premiärer verkar det inte omöjligt.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att fortsätta rapportera om "Inside Out 2"s biljettintäkter och hur den står sig jämfört med andra stora filmframgångar under året. För mer detaljer, besök gärna CNBC.

Börskollen om Walt Disney

The Walt Disney Company är ett internationellt företag inom media och underhållning. Idag tillhandahåller de ett omfattande sortiment av TV-program, filmer och spel, som distribueras via deras egna kabel- och sändningsnätverk över hela världen. Förutom sin kärnverksamhet driver företaget även flera nöjesanläggningar, där den mest kända är Disneyland. Företaget grundades 1923 och har sitt huvudkontor i Burbank, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Walt Disney, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Walt Disney

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Walt Disney

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt