Di: Bostadsbolaget kan ha mer att ge – men högre osäkerhet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Di: Bostadsbolaget kan ha mer att ge – men högre osäkerhet

Di:

Fastighetsbolaget Neobo, som tidigare pressades hårt av stigande räntor och avknoppningen från SBB, har visat sig vara ett lyckat köp. Med förhoppningar om sänkta räntor i framtiden kan aktien ha mer potential för uppgång, men köpläget är inte lika självklart som tidigare, menar Di.

  • Förväntningar om sänkta räntor kan ge Neobos aktie mer uppsida.
  • Köpläget är dock inte lika självklart som tidigare på grund av att fastighetsaktier har handlats upp på dessa förhoppningar.

Neobo har under det senaste året varit under hårt tryck på grund av stigande räntor och avknoppningen från SBB. Denna avknoppning har lett till att många aktieägare har valt att sälja sina aktier samtidigt. Trots detta gav Dagens industri ett köpråd för Neobo förra året, vilket har visat sig vara mycket lyckosamt.

Osäkert köpläge trots ränteförhoppningar

Även om förväntningar om sänkta räntor kan ge mer uppsida för Neobos aktie, är det inte lika självklart att det är ett bra köpläge just nu. Fastighetsaktier har handlats upp på dessa ränteförhoppningar och om räntesänkningarna kommer snabbare än marknaden förväntar sig kan det driva upp priserna ytterligare. Som vi har sett tidigare kan denna typ av spekulationer leda till volatilitet på marknaden.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neobos framtid på fastighetsmarknaden

Det är svårt att förutse hur Neobo kommer att klara sig på fastighetsmarknaden framöver. Mycket kommer att bero på hur räntesituationen utvecklas. Kommer räntesänkningarna snabbare än förväntat kan det leda till att bostadsfastighetsaktier, som Neobos, går starkt framåt.

Börskollen om Neobo Fastigheter

Neobo Fastigheter är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NEOBO på First North. Neobo Fastigheter verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 101477 st ägare hos Avanza samt 11578 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Neobo, en avknoppning från Samhällsbyggnassbolaget (SBB), är verksamma inom fastighetssektorn. Bolaget verkar som en fastighetsbolag som förvaltar och förädlar diverse bostadsfastigheter belägna i tillväxtkommuner och större städer. Bostäderna används huvudsakligen som hyresrätter och samhällsfastigheter. Störst verksamhet återfinns inom Sverige. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Neobo Fastigheter, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt