Di: Skistar-aktien köpvärd – ytterligare prishöjningar på liftkort att vänta
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Di: Skistar-aktien köpvärd – ytterligare prishöjningar på liftkort att vänta

Di:

Skidanläggningsbolaget Skistar signalerar att det kan bli fortsatta prishöjningar på liftkorten, i linje med de tidigare ökningarna om cirka 5 procent. VD Stefan Sjöstrand bekräftar att prishöjningarna kan ligga i samma område som tidigare, trots att det ännu inte är fastställt.

  • Skistar förutspår möjliga prishöjningar på liftkort, eventuellt i samma område som tidigare ökningar om cirka 5 procent.
  • VD Stefan Sjöstrand menar att trots prishöjningar, är Skistar det mest prisvärda alternativet för semesterfirare, jämfört med solsemestrar eller resor till Alperna.
  • Dagens Industris analytiker Julia Forsberg anser att Skistar-aktien har mer att ge, och att nuvarande nedgång kan vara ett bra tillfälle att investera.

Skistar ser möjliga prishöjningar

Skistar, som är ett av de ledande skidanläggningsbolagen, förutser att det kan bli ytterligare prishöjningar på liftkorten. Denna ökning förväntas ligga i samma område som de tidigare ökningarna om cirka 5 procent.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Skistar: Ett prisvärt alternativ

Trots de eventuella prishöjningarna, menar Stefan Sjöstrand, Skistars VD, att Skistar fortfarande erbjuder det mest prisvärda alternativet för semesterfirare. Han jämför kostnaden för att åka skidor med Skistar med kostnaden för en solsemester eller en resa till Alperna.

Dagens Industris analytiker Julia Forsberg anser att Skistar-aktien har mer att ge, och att den nuvarande nedgången kan vara ett bra tillfälle att investera.

Börskollen om SkiStar

SkiStar är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SKIS B på Mid Cap. SkiStar verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 32595 st ägare hos Avanza samt 5806 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

SkiStar bedriver skidanläggningar. Idag äger och förvaltar bolaget över ett flertal större anläggningar runtom i Åre, Sälen, Trysil, Hemsedal och Vemdalen. Visionen är att vara en aktiv aktör samt erbjuda ett brett utbud av aktiviteter, anpassat för en bred målgrupp, både för gamla och unga. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget har sitt huvudkontor i Sälen.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om SkiStar, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SkiStar

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SkiStar

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt