Di: Ta hem vinsten i nätmäklaren – invänta nytt bättre köpläge
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Di: Ta hem vinsten i nätmäklaren – invänta nytt bättre köpläge

Di:

Dagens industri gör en uppföljning av sin tidigare analys av nätmäklaren Nordnet. Agnetha Jönsson, som är analytiker hos tidningen, konstaterar att Nordnets aktie har stigit 29 procent sedan deras tidigare köpråd. Trots detta menar Jönsson att det inte är samma fyndläge som förra året och råder att invänta ett bättre köpläge.

  • Nordnets aktiekurs har ökat med 29 procent sedan det tidigare köprådet från Dagens industri.
  • Aktien handlas i dagsläget till 19 gånger årets förväntade vinst.
  • Även om tillväxtutsikterna fortsatt är goda, råder analytikern till att invänta ett bättre köpläge.

Nordnets aktie har upplevt en stabilitet i sin tillväxt under det senaste året, med en uppgång på 29 procent. Detta kan jämföras med en uppgång på 12 procent för det breda börsindexet OMXSPI. Enligt Factset handlas aktien för närvarande till 19 gånger årets förväntade vinst, vilket enligt Jönsson inte utgör samma fyndläge som för ett år sedan.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Långsiktiga tillväxtutsikterna fortsatt goda

Trots den stabiliserade tillväxten och den aktuella aktiepriset menar analytikern att de långsiktiga tillväxtutsikterna för Nordnet fortsatt är goda. Hennes råd till investerare är dock att invänta ett bättre köpläge.

På Börskollen är vi medvetna om vikten av att följa marknaden och ekonomiska analyser. Vi strävar efter att hålla våra läsare uppdaterade med de senaste nyheterna och analyserna från ekonomivärlden.

Börskollen om Nordnet

Nordnet är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SAVE på Large Cap. Nordnet verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 6406 st ägare hos Avanza samt 17864 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Nordnet är en digital bank för sparande och investeringar. Genom innovation och nytänkande utmanar vi traditionella strukturer och ger privata sparare tillgång till samma information, verktyg och service som professionella investerare. Nordnet har 500 anställda och vi finns i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nordnet, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt