Disney-aktivist misslyckades ta kontroll – men tjänar ändå storkovan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Disney-aktivist misslyckades ta kontroll – men tjänar ändå storkovan

Disney-aktivist

Nelson Peltz, en känd amerikansk aktivistinvesterare, har rapporterats ha gjort en vinst på omkring 300 miljoner dollar genom sin investering i underhållningsjätten Walt Disney, enligt Wall Street Journal. Även om Peltz misslyckades med att ta kontroll över styrelserummet, har hans investering i Disney visat sig vara mycket lönsam.

  • Nelson Peltz gjorde en vinst på cirka 300 miljoner dollar från sin Disney-investering.
  • Trots förlusten i styrelserummet har Peltzs investeringar i Disney visat sig vara framgångsrika.

Peltzs investeringsfirma, Trian Partners, investerade omkring 800 miljoner dollar i Disney under 2022. En stor del av dessa aktier köptes när aktien handlades för cirka 88 dollar. Sedan dess har aktien stigit betydligt, vilket lett till den imponerande vinsten.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Framgång trots motgångar

Trots att Peltz misslyckades med att vinna striden om styrelserummet har hans investeringar i Disney varit mycket framgångsrika, vilket har bidragit till hans anseende som en skicklig investerare. Även om en del av aktierna har sålts tidigare, visar den nuvarande vinsten storheten i hans affärsstrategi.

Vi på Börskollen noterar att denna framgångshistoria är ett tydligt bevis på att tålamod och långsiktigt tänkande kan vara lönsamt inom aktiemarknaden, även när omedelbar framgång inte är uppenbar.

Börskollen om Walt Disney

The Walt Disney Company, är en global medie- och underhållningskoncern. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av tv, filmer och spel, som vidaresänds under egna kabel- och sändningsnät runtom den globala marknaden. Utöver huvudverksamheten driver bolaget även över ett flertal anläggningar där den mest kända inkluderar Disneyland. Bolaget grundades ursprungligen 1923 och har idag sitt huvudkontor i Burbank, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Walt Disney, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Walt Disney

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Walt Disney

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt