Disney går i strid med aktivistinvesterare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Disney går i strid med aktivistinvesterare

Disney

Walt Disney, den amerikanska underhållningsgiganten, står inför en kamp mot aktivistinvesteraren Nelson Peltz, som siktar på att säkra två platser i företagets styrelse. Disney avvisar dessa försök och framhåller att majoriteten av företagen där Peltz och hans team har innehaft styrelsepositioner, har underpresterat jämfört med S&P 500-index. Dessutom är hedgefonden Blackwells Capital ute efter att få in sina egna kandidater i Disneys styrelse.

  • Disney tar upp kampen mot aktivistinvesteraren Nelson Peltz som vill säkra två styrelseplatser.
  • Disney påpekar att 68 procent av företagen där Peltz eller andra i hans fond, Trian Fund Management, har suttit i styrelsen, har underpresterat jämfört med S&P 500-index.
  • Blackwells Capital vill också ha in sina egna kandidater i Disneys styrelse.

Disneys försvar mot Peltz

Nelson Peltz, en känd aktivistinvesterare, gör anspråk på två platser i Disneys styrelse - en för sig själv och en för hans följeslagare, före detta Disney-finanschefen Jay Rasulo. Men Disney svarar med att hävda att Peltz, eller andra medlemmar av hans fond Trian Fund Management, har suttit i styrelsen för elva företag, varav 68 procent har underpresterat jämfört med S&P 500-index. Disney förnekar även påståenden om att de inte har haft någon dialog med Peltz, och påstår att de har haft 20 "meningsfulla interaktioner".

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Blackwells Capital vill också ha in sina kandidater

Samtidigt har hedgefonden Blackwells Capital försökt att få stöd för tre av sina egna kandidater till Disneys styrelse. De föreslår Craig Hatkoff, Jessica Schell och Leah Solivan för styrelsepositionerna. De motiverar valet av Solivan med att Disney behöver fokusera mer på AI. Alla tre parter - Disney, Blackwells Capital och Peltz - har nu ungefär en månad på sig att övertyga aktieägarna att deras kandidater är de bästa för de lediga styrelseplatserna.

Börskollen om Walt Disney

The Walt Disney Company, är en global medie- och underhållningskoncern. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av tv, filmer och spel, som vidaresänds under egna kabel- och sändningsnät runtom den globala marknaden. Utöver huvudverksamheten driver bolaget även över ett flertal anläggningar där den mest kända inkluderar Disneyland. Bolaget grundades ursprungligen 1923 och har idag sitt huvudkontor i Burbank, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Walt Disney, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Walt Disney

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Walt Disney

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt