Donald Trump fälld på samtliga 34 åtalspunkter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Makroekonomi

Donald Trump fälld på samtliga 34 åtalspunkter

Donald

En jury har funnit ex-presidenten Donald Trump skyldig på alla 34 åtalspunkter i en uppmärksammad rättegång. Fallet handlar om betalningar till porrskådisen Stormy Daniels, där Trump anklagas för att ha brutit mot bokföringslagar i samband med sin valkampanj 2016.

  • Donald Trump dömd på samtliga 34 åtalspunkter.
  • Åtalet rör hemliga betalningar till Stormy Daniels.
  • Trump riskerar upp till fyra års fängelse.

Detaljer om rättegången

Under torsdagskvällen fastslog en jury att ex-presidenten Donald Trump är skyldig till samtliga 34 åtalspunkter. Domen rör främst utbetalningar till porrskådespelerskan Stormy Daniels, vilka gjordes för att köpa hennes tystnad om ett påstått sexuellt möte som ska ha ägt rum för nästan 20 år sedan.

Betalningarna skedde via Trumps dåvarande advokat och syftade till att inte störa valkampanjen 2016. Enligt delstaten New Yorks vallagar utgör detta ett bokföringsbrott eftersom betalningen hölls hemlig och gjordes med kampanjmedel.

Trumps reaktion

Efter domen uttryckte Donald Trump sitt missnöje och hävdade att rättegången var riggad. Han uttalade sig också om att "landet är på väg åt helvete". På sin sociala medieplattform Truth Social skrev han: "SEGER DEN 5 NOVEMBER. RÄDDA USA!!".

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Kommande straff

Vilket straff Trump kommer att få meddelas den 11 juli, endast fyra dagar innan republikanernas partikonvent. Maxstraffet som Trump riskerar är fyra års fängelse, men det finns också möjlighet att straffet blir lindrigare.

Det är första gången i USA:s historia som en tidigare president döms för brott. Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen i detta historiska fall.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt