Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Donald

Donald Trumps sociala medieprojekt Truth Social blöder pengar

Trots Donald Trumps framgångar i opinionen, tycks hans sociala medieprojekt Truth Social ha det tufft ekonomiskt. Med förluster på 50 miljoner under förra året och ytterligare 23 miljoner under första halvåret i år, kämpar projektet med att hålla ekonomin flytande.

Enligt CNBC, som rapporterat om företagets ekonomiska situation, har omsättningen varit anspråkslös. Trump Media and Technology Group, som är bolaget bakom Truth Social, har indikerat att de planerar att gå samman med SPAC-bolaget DWAC i ett försök att rädda projektets framtid.

Oviss framtid för Truth Social

Om sammangåendet med DWAC inte sker, kan det innebära slutet för Truth Social. CNBC baserar detta antagande på ett dokument inlämnat till myndigheterna. Dessa ekonomiska svårigheter pekar på en osäker framtid för Trumps sociala medieprojekt, trots den tidigare presidentens popularitet.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En utmaning för Trump Media and Technology Group

Den ekonomiska situationen för Truth Social visar på de utmaningar som Trump Media and Technology Group står inför. Trots att Donald Trump har en stark närvaro och inflytande över sina anhängare, verkar detta inte ha översatts till ekonomisk framgång för hans sociala medieprojekt. Det återstår att se hur bolaget kommer att hantera denna ekonomiska utmaning och om sammangåendet med DWAC kommer att bli verklighet.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.