Dryga böter för General Motors efter höga utsläpp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Dryga böter för General Motors efter höga utsläpp

Dryga

Den amerikanska biltillverkaren General Motors (GM) har ålagts att betala böter på 145,8 miljoner dollar, motsvarande drygt 1,5 miljarder kronor. Böterna kommer efter att myndigheterna EPA och NHTSA upptäckt att vissa bilmodeller från åren 2012-2018 haft 10 procent högre koldioxidutsläpp än vad som tidigare rapporterats.

  • GM har erkänt att 5,9 miljoner SUV:ar släppt ut 10 procent mer koldioxid än redovisat.
  • EPA kräver ingen återkallelse av de berörda fordonen.
  • Böterna uppgår till 145,8 miljoner dollar, motsvarande drygt 1,5 miljarder kronor.

Enligt en rapport från Reuters har General Motors medgett att cirka 5,9 miljoner SUV:ar tillverkade mellan 2012 och 2018 släppt ut 10 procent mer koldioxid än vad som initialt redovisats. Detta har lett till att företaget nu måste betala en betydande böter på 145,8 miljoner dollar.

Ingen återkallelse av fordon

Trots de högre utsläppen har Environmental Protection Agency (EPA) beslutat att inte kräva någon återkallelse av de berörda GM-fordonen. Detta innebär att ägarna till dessa bilar inte behöver genomgå några åtgärder för att korrigera utsläppsproblemen.

Vikten av ansvarsutkrävande

EPA betonar att utredningen och böterna är en del av deras arbete för att "upprätthålla ett viktigt program som minskar luftföroreningar och skyddar samhällen över hela landet". National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har också varit involverad i utredningen.

Vi på Börskollen ser detta som en viktig påminnelse om de regler och standarder som biltillverkare måste följa för att säkerställa miljövänliga och säkra fordon. Det är avgörande för både miljön och förtroendet för fordonsindustrin att överträdelser som dessa hanteras på ett rättvist och transparent sätt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt