Drygt 350 miljarder i bonusar på Wall Street
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Drygt 350 miljarder i bonusar på Wall Street

Drygt

Summeringen av bonuspaketen för 2023 på Wall Street är klar. Sammanlagt betalades det ut 33,8 miljarder dollar (motsvarande drygt 350 miljarder kronor), i linje med året före.

Summeringen av bonuspaketen för 2023 på Wall Street är klar. Sammanlagt betalades det ut 33,8 miljarder dollar (motsvarande drygt 350 miljarder kronor), i linje med året före.

Per person sjönk dock genomsnittsbonusen 2 procent till motsvarande 1,8 miljoner kronor, enligt en rapport från delstaten New Yorks kammarkollegium. Nedgången för genomsnittet förklaras av att fler anställda delade på den totala bonuspotten.

Enligt New Yorks kammarkollegium ökade antalet anställda inom finansindustrin på Wall Street i fjol till 198 500 personer, en ökning med 3,6 procent mot året före. Antalet personer som jobbar på Wall Street är därmed det högsta på mer än 20 år.

Den tydliga nedgången för börsnoteringar och fusioner i fjol lade en våt filt på bonusutvecklingen, då dessa aktiviteter normalt genererar stora bonuspaket.

Den oförändrade totala bonuspotten för 2023 följer på nedgången på 25 procent 2022. För 2021 års affärer låg bonuspotten på 42,7 miljarder dollar.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt