Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dyrare

Dyrare liftkort i vinter men två fjäll får sänkt pris

Den tidiga snön och kylan har möjliggjort en tidigare öppning av flera skidbackar i Sverige. I samband med starten av säsongen har flera skidanläggningar höjt sina priser.

Skidåkning blir dyrare

Med starten av den nya vintersäsongen har flera skidorter i Sverige höjt sina priser. De mest märkbara prisökningarna har skett i Kläppen, belägen söder om Dalarna, och i Orsa Grönklitt i Dalarna, med prisökningar på omkring 9 procent och 10 procent respektive rapporterar Dagens Industri i en artikel. Detta innebär att ett veckokort för vuxna under högsäsong i Kläppen nu kostar 2 453 kronor och 1 942 kronor för ungdomar.

Enligt Kläppens marknadschef är prisökningarna ett resultat av inflationen, vilket inkluderar ökade kostnader för el, drivmedel och löner.

Detta rapporterar gp.se om.

Prissänkningar och dynamisk prissättning

Skistar, den börsnoterade skidkoncernen, har även den höjt sina priser, men har valt att sänka priserna vid sin anläggning i Vemdalen, Härjedalen. Här har liftkortet för vuxna minskat med 1,7 procent. Skälet till detta är en dynamisk prissättning där efterfrågan påverkar priset.

Skistars vd Stefan Sjöstrand förklarar prissänkningen med att de har många lediga bäddar under vecka 9 i Vemdalen. För att fylla dessa sänker de priset, förklarar han.

Samtidigt har liftkortspriserna generellt ökat med 5,4% inför säsongen 23/24 på Skistars anläggningar.

Trots dessa prisökningar har antalet bokningar inte minskat. Tvärtom rapporterar Skistar att de för närvarande har 7 procent fler bokningar jämfört med samma period förra året, vilket nästan matchar rekordsäsongen från två år sedan.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om SkiStar

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien SkiStar

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.