E-handeln ökade i maj
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Privatekonomi

E-handeln ökade i maj

E-handeln

E-handeln ökade med 29 procent i maj jämfört med samma månad i fjol och uppgick till 14,9 miljarder kronor, enligt Svensk Handels e-handelsindikator.

E-handeln ökade med 29 procent i maj jämfört med samma månad i fjol och uppgick till 14,9 miljarder kronor, enligt Svensk Handels e-handelsindikator.

I motsats till tidigare under året är den främsta förklaringen inte att fler e-handlar utan att det är en markant ökad köpesumma, främst inom möbler och hemelektronik.

"Det är en urstark e-handelsindikator som sannolikt påverkats av att många svenskar fick sin skatteåterbäring under perioden. Mer pengar i plånboken har möjliggjort inköp av kapitalintensiva varor som möbler och hemelektronik, kategorier som de senaste åren haft en tuff utveckling. Det återstår att se om den positiva utvecklingen fortsätter, men hittills i år går e-handeln betydligt bättre än de två senaste åren," säger Per Ljungberg, innovationschef på Svensk Handel i ett pressmeddelande.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt