E-handelsbolaget rusar på stark kvartalsrapport – Räcker dock inte för köprek
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

E-handelsbolaget rusar på stark kvartalsrapport – Räcker dock inte för köprek

E-handelsbolaget

E-handelsjätten Boozt imponerar med en stark tredje kvartalsrapport och höjer samtidigt sin helårsprognos för 2023. Affärsvärlden ser potential i bolaget och menar att om Boozt kan uppnå sina finansiella mål, kan aktien ha en betydande uppsida.

Enligt Affärsvärldens analys, publicerad på tisdagen, ser tidningen en potential på 23 procent i aktien inom ett par års sikt. Denna uppskattning baseras på bolagets nuvarande prestation och den förväntade tillväxten.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral rådgivning för Boozt

I sin slutsats jämför Affärsvärlden Boozt med liknande företag på marknaden, exempelvis Lyko, på vilket tidningen för närvarande har ett säljråd. Boozt anses vara ett mer attraktivt val med en godkänd uppsida i huvudscenariot. Trots detta når Boozt inte riktigt upp till ett köpråd, vilket leder till en neutral rådgivning från tidningen.

Detta innebär att investerare bör vara försiktiga och noggrant övervaka Boozts prestation och tillväxt innan de tar några investeringsbeslut. Men med den nuvarande positiva trenden och höjda helårsprognosen kan Boozt mycket väl visa sig vara en stark spelare på e-handelsmarknaden.

Om Boozt

Boozt är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 5898st ägare hos Avanza samt 1469st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Boozt är verksamma inom detaljhandeln. Bolaegt bedriver försäljning av kläder via sin e-handelsplattform. Fokus ligger på att erbjuda ett brett urval av varumärken inom mode för herr, dam och barn. Försäljningen sker via bolagets hemsida som etablerades under 2011 och kundmarknaden är främst koncentrerad till Norden. Bolaget har sitt huvudkontor i Malmö.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Boozt

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt