Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

E-handelsbolaget

E-handelsbolaget rusar på stark kvartalsrapport – Räcker dock inte för köprek

E-handelsjätten Boozt imponerar med en stark tredje kvartalsrapport och höjer samtidigt sin helårsprognos för 2023. Affärsvärlden ser potential i bolaget och menar att om Boozt kan uppnå sina finansiella mål, kan aktien ha en betydande uppsida.

Enligt Affärsvärldens analys, publicerad på tisdagen, ser tidningen en potential på 23 procent i aktien inom ett par års sikt. Denna uppskattning baseras på bolagets nuvarande prestation och den förväntade tillväxten.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral rådgivning för Boozt

I sin slutsats jämför Affärsvärlden Boozt med liknande företag på marknaden, exempelvis Lyko, på vilket tidningen för närvarande har ett säljråd. Boozt anses vara ett mer attraktivt val med en godkänd uppsida i huvudscenariot. Trots detta når Boozt inte riktigt upp till ett köpråd, vilket leder till en neutral rådgivning från tidningen.

Detta innebär att investerare bör vara försiktiga och noggrant övervaka Boozts prestation och tillväxt innan de tar några investeringsbeslut. Men med den nuvarande positiva trenden och höjda helårsprognosen kan Boozt mycket väl visa sig vara en stark spelare på e-handelsmarknaden.

Om Boozt

Boozt är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 5898st ägare hos Avanza samt 1469st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Boozt är verksamma inom detaljhandeln. Bolaegt bedriver försäljning av kläder via sin e-handelsplattform. Fokus ligger på att erbjuda ett brett urval av varumärken inom mode för herr, dam och barn. Försäljningen sker via bolagets hemsida som etablerades under 2011 och kundmarknaden är främst koncentrerad till Norden. Bolaget har sitt huvudkontor i Malmö.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Boozt

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.