Efter åtta dåliga kvartal för Byggmax – är det botten vi ser?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Efter åtta dåliga kvartal för Byggmax – är det botten vi ser?

Efter

Bygghandlarkedjan Byggmax visar tecken på att vara nära sin ekonomiska botten, efter ett åttonde kvartal med fallande försäljning, menar finanssidan Placera. Med en rörelseförlust på nästan 150 miljoner kronor och tillväxten på -9,1 procent, den första ensiffriga nedgången sedan 2022, menar Placera att det finns tecken på att en vändning är nära.

  • Byggmax har redovisat ett åttonde kvartal i rad med fallande försäljning.
  • Placera menar att bygghandlarkedjan är nära sin ekonomiska botten.
  • Dagens industri varnar dock för att marknaden kan fortsätta vara tuff under kommande kvartal.

Placera baserar sin bedömning på flera faktorer. För det första har Byggmax underliggande kostnader minskat trots inflation, och bolaget har växt med fem butiker. Detta tyder, enligt Placera, på att företaget har lyckats hålla nere sina kostnader.

Kunderna börjar vakna

En annan positiv faktor är att kunderna börjar vakna, vilket tillskrivs skatteåterbäringar och en kommande räntesänkning. Men Placera varnar för att man inte bör förvänta sig någon större förändring under 2024, utan snarare 2025. Den potentiella återhämtningen kan dock bli starkare än väntat, med en försäljningstillväxt på 10 procent och en marginal mitt i målintervallet 7-8 procent.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

DI mer återhållsam

Samtidigt varnar Dagens industri för att räkna med en stark högsäsong. Tidningen menar att marknaden kommer fortsätta vara tuff under de kommande kvartalen och att det kan dröja till nästa högsäsong innan försäljningen tar fart uppåt igen. Därför rekommenderar Di investerare att vara försiktiga och att eventuellt vänta med att köpa aktier i bolaget.

Vi på Börskollen kommer noga att följa utvecklingen för Byggmax och hålla våra läsare uppdaterade om eventuella förändringar.

Börskollen om Byggmax

Byggmax är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BMAX på Mid Cap. Byggmax verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 19991 st ägare hos Avanza samt 2694 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Byggmax Group är verksamma inom byggbranschen. Bolaget är en återförsäljare av byggvaror som virke, golv, gips, cement, fönster, dörrar och färg till både företag och hushåll. Konceptet erbjuds genom ett flertal fysiska butiker runtom Skandinavien. Utöver erbjuds även drive-In där kunden själv får packa och hämta sina varor. Verksamheten grundades under 1993 och Byggmax Group har sitt huvudkontor i Solna.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Byggmax, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Byggmax

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Byggmax

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt